×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-04
Danču pēcpusdiena kopā ar folkloras kopu “Senleja”

Siguldas folkloras kopa “Senleja” 10.janvārī plkst.16.00 Siguldas novada Kultūras centrā aicina uz danču pēcpusdienu “35 danči un rotaļdejas”, kas tiek rīkota, uzsākot folkloras kopas “Senleja” 35.darbības gadu. Pasākumā aicināti piedalīties gan lieli, gan mazi siguldieši un citu novadu iedzīvotāji, kam interesē tautas tradicionālās dejas un ir prieks kopīgi dancot un priecāties.

Veselā miesā ir vesels gars, saka tautas paruna un senlejieši tam piekrīt, tāpēc savu jubilejas gadu vēlas uzsākt dzīvespriecīgi, ar dančiem un kustību rakstiem. Siguldas folkloras kopa “Senleja” dibināta 1981.gada 7.janvārī. Jubilejas gadu senlejieši iecerējuši svinēt trejādi – gadu uzsākt ar danču pēcpusdienu, jūnija sākumā svinēt Senlejas goda dienu – Ziedu dienu brīvdabā un gada beigās uzsākot sava trešā dziesmu diska “Senlejas dziesmu rota” ierakstus.

Siguldas folkloras kopas “Senleja” dibinātāja un ilggadēja vadītāja ir Aina Salmane (1937 – 2013), kura vairāk nekā 30 gadus vadīja folkloras kopu “Senleja”, pa šiem gadiem veicinot arī folkloras kustības attīstību Latvijā, ar savu pedagoga prasmi iedvesmojot daudzu citu folkloras kopu rašanos un to vadītāju vadīšanas prasmju pilnveidošanos. Pa šiem gadiem folkloras kopas “Senleja” darbībā piedalījušies daudzi siguldieši, kuri papildinājuši savas zināšanas par tradicionālo kultūru un veidojuši savu attieksmi, svinot gadskārtu svētkus, izzinot tradīcijas, apgūstot senās dziesmas, rotaļas un dančus, stiprinājuši patriotisma jūtas pret savu novadu un tautu un apzinājušies sevī latvietību. Paldies visiem bijušajiem un esošajiem dalībniekiem par interesi un sirdsdegsmi!

Visi aicināti darbīgi uzsākt Jauno gadu! Dalība pasākuma bez maksas. Gaidīsim!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas folkloras kopas “Senleja” vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi