×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-04
Izstāde „Ķemeru Nacionālā parka bagātības” Siguldas novada bibliotēkā

Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā no 5. līdz 31.janvārim skatāma interaktīva izstāde „Ķemeru Nacionālā parka bagātības”. To īpaši aicināti apmeklēt dabas zinību skolotāji ar klasēm.

Mūsdienu sabiedrība diemžēl pieradusi dabu uztvert kā pašsaprotamu un bez maksas saņemamu vērtību, taču vēl aizvien ļoti liela sabiedrības daļa to nenovērtē. Dabas daudzveidības samazināšanās pasaules mērogā ļoti nelielam skaitam cilvēku liek aizdomāties par to, ka mēs katrs esam atbildīgs par savas apkārtnes dabas vērtību saglabāšanu.

Izstādes apmeklējums ļaus tuvāk iepazīt gan izcilas dabas bagātības, gan kultūrvēsturiskās vērtības, kas atrodamas Ķemeru Nacionālajā parkā. Galvenās dabas vērtības – purvi, meži, ūdeņi, pļavas un jūras piekraste, kā arī cilvēku radītās vērtības – parādīts fotogrāfijās ar skaidrojošiem aprakstiem. Galvenā uzmanība pievērsta cilvēku un dabas mijiedarbībai, parādot, ko sabiedrība iegūst, saglabājot šīs vērtības. Savukārt izstādes interaktīvajā daļā šīs vērtības iespējams iepazīt ar visām cilvēka maņām – sajust purva sūnu pieskārienus, sasmaržot pļavu, pagaršot sērūdeni. Jaunākajiem apmeklētājiem būs interesanti pārbaudīt savas zināšanas par dabu, darbojoties ar krāsainajām dabas un vēstures vērtību apceļošanas spēlēm. Izstāde uzsver to, ka mēs katrs esam atbildīgs par savas apkārtnes dabas vērtību saglabāšanu.

Izstādi veidoja Ķemeru Nacionālā parka fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Jūrmalas pilsētas domi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi