×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-14
Šonedēļ Siguldas novadā – kultūras pasākumi, Pasaules sniega diena un sportiskas aktivitātes

Piektdien, 15.janvārī

Visas dienas garumā Pasaules sniega diena Siguldas novada izglītības iestādēs. Jau piekto reizi Latvijā tiek atzīmēta Pasaules Sniega diena, kas dod bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes sniegā. Sniega dienas pasākumi trīs dienu garumā norisināsies daudzviet Latvijā, tostarp arī Siguldas novadā.

Plkst.11.00 „S! Fischer” skolēnu ziemas čempionāts distanču slēpošanā, pirmais posms Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Ar sprinta sacensībām sāksies otrā sezona vairāku posmu distanču slēpošanas seriālam "S!–Fischer" ziemas skolēnu čempionāts”. Daļai no dalībnieku sacensības būs kā iesildīšanās pirms Latvijas čempionāta pirmā posma, kas norisināsies sestdien un svētdien Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā.

Plkst.14.00 Izstādes „Retro priekšmeti no Pūra lādes” atklāšana senioru „Namiņā”.

Plkst.18.30 Valdorfskolas pedagoga Godi Keller vieslekcijas Siguldas Valdorfa bērnudārzā.

Sestdien, 16.janvārī

Plkst.10.00 Valdorfskolas pedagoga Godi Keller vieslekcijas Siguldas Valdorfa bērnudārzā.

Plkst.13.00 Senioru ansambļa „Melodija” piecu gadu jubilejas koncerts „Sniegpārslu mūzikas putenī” Siguldas pagasta Kultūras namā

Plkst.18.00  Koncerts „Latviešu un ārzemju kino mūzikas zelta mirkļi” koncertzālē „Baltais flīģelis”. Programmā iekļautas kino mūzikas zināmākās melodijas, kas iekarojušas skatītāju un kino kritiķu sirdis Latvijā un visā pasaulē. Šajā programmā astoņiem čelliem pievienosies sitaminstrumentālists Uģis Krūskops.

Plkst.18.00 Eiropas čempionāta slidošanā pa Bobsleja trasi „ICE on FIRE” pirmā kvalifikācijas kārta un „Showel Race” lāpstu šļūkšanas sacensību ceturtais posms vīriešiem Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”

Plkst.19.00 Danči Siguldas pagasta Kultūras namā.

Svētdien, 17.janvārī

Plkst.8.30 Slēpošanas sacensības „Kūku mači 2016” Kaķīškalna lielajā kalnā. Dalība sacensībās ir atklāta un var piedalīties visi interesenti – 2004.gadā dzimušie un jaunāki –, kuri apguvuši kalnu slēpošanas iemaņas un patstāvīgi, bez palīdzības var veikt sacensību trasi.

Plkst.10.00 „Vilciņa kauss 2016” pirmā kārta, sacensības bērniem kalnu slēpošanā Siguldas kalnu slēpošanas trasēs.

Plkst.11.00 Pasaules Sniega diena Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Notiks dažādas sniega aktivitātes, kur Lielais Sniegavīrs ar draugiem no teātra „Zīļuks” aicinās lielus un mazus piedalīties Pasaules Sniega dienā, notiks vingrošana kopā ar pasākuma vadītāju, mūziķi, ielu vingrotāju Kasparu Zlidni, ledus sniegavīra skulptūras veidošana, dažādas sniega atrakcijas un ģimeņu stafetes. Savukārt plkst.11.30, 12.30 un plkst.13.30 ikviens aicināts piedalīties pārgājienā ar sniega kurpēm instruktora vadībā.

Plkst.12.00 Pārgājiens „Sigulda ziemā” pa Gaujas senleju un iecienītākajām apskates vietām. Starts pie Laimas pulksteņa, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Izstādes

  •  Foto izstāde „Ziemas motīvi...” Allažu pagasta bibliotēkā;
  • Astras Rubenes tekstīliju izstāde Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”;
  • Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Ministudijas audzēkņu darbu izstāde „Citāda ziema” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”;
  • Naura Daiņa digitālās fotomākslas izstāde „Ziemas mistērijas Turaidā” Turaidas muzejrezervāta apmeklētāju centrā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Rokdarbi ar sirds siltumu” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā;
  • Izstāde „Vesels cilvēks neveselīgā vidē” Allažu pagasta bibliotēkā;
  • Tematiska izstāde „Guntars Sietiņš – Starptautiskās Baltvilka balvas 2015 nominants” izstāžu ciklā „Iepazīsimies ar latviešu bērnu grāmatu ilustrāciju meistariem!” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā;
  • Izstāde „Kalpa zēna acīm. Rakstniekam Jānim Akurateram – 140” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Novadpētniecības izstāžu cikla „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” izstāde „Villas Zaļās stāsts” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā;
  • Ceļojošā izstāde „Ķemeru Nacionālā parka bagātības” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā;
  • Kristapa Auzenberga karikatūru izstāde „Mani nedarbi” Siguldas pagasta Kultūras namā;
  • Izstāde “Retro priekšmeti no Pūra lādes” senioru „Namiņā”.
 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi