×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-19
Notiks kustību un žestu uzvedums „Kristāla lode”

Svētdien, 24.janvārī, plkst.14.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks eiritmijas (kustību un žestu) uzvedums – pasaku izrāde pēc brāļu Grimmu pasakas „Kristāla lode”.

Pirmo reizi Latvijā iestudēts eiritmisks uzvedums. Režisore Aija Rancāne brāļu Grimmu pasaku „Kristāla lode” uzvedumam izvēlējusies, lai iepazīstināšanu ar mazpazīstamo mākslas žanru sāktu ar vismazākajiem.

Eiritmija ir kustību māksla, kas skaņas un valodu padara redzamas. Krāsaini tērpi, gaismas un mūzika palīdz uzburt pasakas noskaņu. Aktieri, iejūtoties noteiktos tēlos, ar kustībām rāda valodas un mūzikas skaņas. Eiritmiskā kustība nav patvaļīga, tai pamatā ir valodas un mūzikas elementiem atbilstoši žesti. Pasakas sižetu, ko stāsta teicējs, papildina speciāli sakomponēta mūzika, bet pasakas tēli uz skatuves ar kustībām atveido mūzikas un valodas skaņas. Eiritmijai kā mākslas žanram ir tikai apmēram simts gadus sena vēsture, un tā dibinātājs ir austriešu filosofs Rūdolfs Šteiners.

Izrāde tapusi ar Ādažu novada konkursa iedzīvotāju iniciatīvām „Sabiedrība ar dvēseli” finansiālu atbalstu un Eiritmijas biedrības biedru iniciatīvu un līdzdalību.

Ieeja – bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Eiritmijas biedrības biedru un uzveduma dalībnieku vārdā
Aija Rancāne


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi