×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-01-20
Ģimnāzijas skolēni piedalās Barikāžu piemiņas pasākumos

Barikāžu laika piemiņas pasākumi notiek visā Latvijā. Arī Siguldas Valsts ģimnāzijā tiek organizēti dažādi pasākumi, lai atcerētos un godinātu cilvēkus, kuri 1991.gada janvārī devās uz Rīgu, lai nevardarbīgā veidā aizstāvētu Latvijas neatkarību.

18.janvārī vidusskolēniem bija iespēja diskutēt ar Elitu Veidemani – vienu no Trešās atmodas spilgtākajām personībām, laikraksta “Atmoda” redaktori. E.Veidemane ar skolēniem runāja  par patriotismu, drosmi un uzdrīkstēšanos Barikāžu laikā, bet skolēnu jautājumi, protams, skāra arī mūsdienu aktuālās tēmas – bēgļu krīzi un  Latvijas nākotni.

19.janvārī 7.c. klase, audzinātājas Ivetas Celmiņas  mudināti, apzināja savu senču iesaistīšanos Barikāžu pasākumos un veidoja kopīgu ciltskoku, kurā atspoguļoja savu vecāku vecumu Barikāžu laikā. I.Celmiņa par audzināšanas stundu saka: "Pirms 25 gadiem skolēnu vecāki bija vai nu pavisam jauni cilvēki, vai arī tikai pusaudži. Uzzināt viņu pieredzētu un izjusto ir interesanti, jo vēsture ir tepat, blakus. Barikāžu laiks nav tikai sens notikums. Ir svarīgi apzināties, ka kāda klasesbiedra vectēvs ir uz barikādēm nogādājis smago tehniku, cits vedis ļaužu bariņu uz Rīgu, lai tie sargātu svarīgos objektus, arī vecmammas ir sargājušas mūsu brīvību. Tolaik viņi cits citu nepazina, bet tagad, pēc 25 brīvības gadiem, kopā ir viņu pēcnācēji – bērni un mazbērni.​”

19.janvāra pēcpusdienā  7. un 8. klašu skolēni piedalījās neparastā un aizraujošā pasākumā, kura ierosinātāja bija 7.b. klases audzinātāja Laila Zinberga,  un viņas ideju atsaucīgi atbalstīja un palīdzēja realizēt  pārējās kolēģes. Skolas priekšā tika sakurināti trīs ugunskuri, ap kuriem pulcējās skolēni, lai uzklausītu uzaicināto Barikāžu dalībnieku atmiņas par 25 gadus seniem notikumiem. Skolēni bija paņēmuši līdzi tējas termosus, maizītes, pat desiņas, ko uzcept ugunskuros, lai labāk izjustu Barikāžu laika gaisotni. Milzīgs paldies Barikāžu laika dalībniekiem, kuri atnāca un kopā ar skolēniem vēlreiz izdzīvoja dramatiskos notikumus – Aivaram Janelsītim, Sandrai Ķirulei, Tālim Puķītim, Mārim Namniekam, Anitai un Jurim Čivčiem, Harijam Teterim, Ivaram Selgam, Jānim Turauskim un Arvīdam Kleinšmitam.

Barikāžu gadadiena ir atgādinājums par mūsu kopīgo pagātni un lepnumu par Latviju un tās iedzīvotājiem.
 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas klašu audzinātāju metodiskā centra vadītāja
Inese Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi