×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-03
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni iegūst 2.vietu Vecrīgas kausā

Siguldas Valsts ģimnāzijas astoto klašu skolēnu komanda (8.c klases pārstāve Aivita Mūza, Elza Trifanova, Rēzija Krastiņa un Rihards Liekniņš, Andrejs Mudulis, Jurģis Mārtiņš Kriķis), veiksmīgi risinot ķīmijas, bioloģijas, matemātikas un ģeogrāfijas uzdevumus, izcīnīja godpilno 2.vietu Valsts ģimnāziju 8.klašu komandu sacensībās dabaszinībās un matemātikā.

Šajā olimpiādē svarīgāks par individuālajām zināšanām bija vienotais komandas darbs un spēja sastrādāties, to atzīst arī paši dalībnieki.

Šī olimpiāde bija atšķirīga no citām, kurās esmu piedalījusies. Gan ar neierastiem un daudzveidīgiem uzdevumiem, gan ar saliedētas komandas darbu, kā arī katra personīgo ieguldījumu un zināšanām.”

“Bioloģijā bija jāpēta gan augu un dzīvnieku daļas mikroskopā, gan jāparāda savas zināšanas par augiem, dažādu dzīvnieku un putnu uzturu. Ķīmijā bija labi jāpārzina vielas, to agregātstāvokļi, šķīdība ūdenī, kā arī jāprot atdalīt dažādas vielas un jāmāk tās sajaukt, noteikt, kas mainās šajā procesā. Noslēgumā bija jābūvē tilts no dotajiem izejmateriāliem, kas būtu pietiekami izturīgs, lai noturētu konkrētu priekšmetu. “

“Man ļoti patika šī olimpiāde! Es nenožēloju, ka tajā piedalījos. Gluži pretēji – ja būtu iespēja, piedalītos vēl arī citas reizes! Jo varēju pārbaudīt savas zināšanas ķīmijā un bioloģijā, kā arī uzzināt ko jaunu, vienlaikus atrast lietas, kuras vēlos noskaidrot un izzināt tālāk, un, protams, olimpiāde palīdzēja atcerēties arī kādus aizmirstus sīkumus un detaļas. Šī bija viena no retajām reizēm, kad olimpiādē ar tik daudzveidīgu uzdevumu klāstu strādāju komandā. Tā bija jauna un noderīga pieredze.”

Spriežot pēc labajiem panākumiem, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu komanda ir zinošu indivīdu kopums, kuriem nesagādā nekādas grūtības strādāt arī plecu pie pleca kopīga mērķa sasniegšanai. Apsveicam komandu ar lielisko panākumu, kā arī novēlam degsmi un tādu pašu aizrautību, piedaloties turpmākajās olimpiādēs un konkursos!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi