×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-10
Sākusies pirmklasnieku uzņemšana Siguldas novada skolās

Siguldas novada skolās 1.martā sākusies dokumentu pieņemšana bērnu uzņemšanai 1.klasē 2016./2017.mācību gadam. Trīs Siguldas pilsētas skolās tiks atvērtas 10 pirmās klases, kurās plānots uzņemt līdz 230 pirmklasnieku.

Pirmklasnieku reģistrācija vispārējā kārtā tiks veikta no 1.līdz 31.martam darba dienās no plkst.8.00 līdz 16.00 Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestādēs – Siguldas pilsētas vidusskolā (dokumenti jāiesniedz Ata Kronvalda ielā 7), Siguldas 1.pamatskolā (Pulkveža Brieža ielā 105) un Laurenču sākumskolā (Laurenču ielā 7).

Nākamajam mācību gadam Siguldas pilsētas vidusskolā tiks komplektētas četras 1.klases ar maksimālo skolēnu skaitu katrā klasē 26, Siguldas 1.pamatskolā – trīs klases ar ne vairāk kā 20 skolēniem katrā klasē, bet Laurenču sākumskolā plānots uzņemt trīs 1.klases, kurās mācīsies ne vairāk kā 22 bērni katrā klasē. Allažu un Mores pamatskolās tiks atvērta viena 1.klase katrā izglītības iestādē.

Reģistrējot pirmklasnieku, vecākiem ir jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība un vecāka personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), kā arī jāaizpilda iesniegums, kurā jānorāda bērna vārds, uzvārds, personas kods, izvēlētā izglītības programma, kā arī ērtākais saziņas veids ar izglītības iestādi, tostarp e-pasta adrese, uz kuru līdz 30.aprīlim tiks izsūtīts apstiprinājums par bērna uzņemšanu attiecīgajā izglītības iestādē.

Allažu un Mores pamatskolās pirmklasnieku reģistrācija bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumiem, notiks no 1.marta izglītības iestāžu darba laikā.

Ja pirmklasnieks tiks reģistrēts vairākās izglītības iestādēs, tad vecākiem līdz 10.aprīlim ir jāinformē attiecīgo izglītības iestāžu vadītāji par izdarīto izvēli.

Pēc rakstiska paziņojuma saņemšanas par bērna uzņemšanu 1.klasē, vecākiem līdz 30.jūnijam izglītības iestādē jāiesniedz:

  •     medicīnas karte 026/u;
  •     izraksts no ambulatorās slimnieka medicīnas kartes 027/u par iepriekš veiktajām profilaktiskajām vakcinācijām;
  •     izziņa par apmeklēto izglītības programmu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā;
  •     bērna fotogrāfija 3x4cm.

Ja pirmklasnieks tiks reģistrēts Siguldas pilsētas vidusskolas 1.s klasei ar palielinātu sporta nodarbību skaitu, skolēnu vecākiem jāpievērš uzmanība papildu aktivitātēm:

  • sporta klasē pieteiktajiem bērniem jāierodas uz fizisko spēju pārbaudi 8.aprīlī Siguldas Sporta skolā (Gāles ielā 29). Konkrēts pārbaudes laiks tiks paziņots reģistrējot skolēnu;
  • līdz 13.maijam Siguldas pilsētas vidusskolā jāiesniedz izziņa no ģimenes ārsta ar atzinumu par veselības stāvokli un atļauju piedalīties sporta nodarbībās ar paaugstinātu slodzi.

Ja Siguldas pilsētas izglītības iestādēs pieteikto pirmklasnieku skaits pārsniegs plānotos 230 skolēnus, priekšrocība uzņemšanai Siguldas izglītības iestādēs būs bērniem, kuru deklarētā dzīvesvieta un vismaz viena vecāka deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā.

Plašāka informācija pieejama izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970863.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi