×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-11
Siguldas 1. pamatskolas skolniece iepazīstas ar ķīmiķa profesiju

Jau septīto gadu mērķtiecīgākie Latvijas 9.-12.klašu skolēni ar padziļinātu interesi par ķīmiju un ar to saistītajām zinātnēm piedalās AS „Grindeks” rīkotajās „Profesiju dienās skolēniem”. 2016.gadā projekta interesentu skaits ir manāmi pārsniedzis tam atvēlētās vietas, tāpēc Siguldas 1.pamatskolas 9.klases skolniece Alise Anna Stīpniece īpaši novērtē, ka ir kļuvusi par vienu no 40 projekta dalībniekiem, kuri izvēlēti no 117 skolēnu pieteikumiem no 36 Latvijas pilsētām.

Gluži kā lielākā daļa projekta dalībnieku, Alise ar dabaszinātnēm ir „uz Tu”. Nupat ar lieliskiem panākumiem ir pierādījusi sevi Bioloģijas olimpiādē – valstī izcīnīta trešā vieta! Reizē skolnieci aizrauj arī ķīmija, un arī šajā priekšmetā viņas panākumi neatpaliek – iepriekšējā gadā no Atklātās ķīmijas olimpiādes Alise atgriezās ar 2. vietu, savukārt Latvijas Universitātes Jauno ķīmiķu konkursā ierindojās 3. vietā.

Alise, atstājot ļoti mērķtiecīgas jaunietes iespaidu, savu nākotni šobrīd redz skaidri: „Šis ir mans pēdējais gads Siguldas 1. pamatskolā, bet vidusskolā pārcelšos uz Rīgu. Atkarībā no maniem panākumiem iestājeksāmenos, plānoju mācīties Āgenskalna Valsts ģimnāzijā, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā vai jaunizveidotajā Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolā, jebkurā gadījumā mācoties dabaszinātņu novirziena klasēs, bet nākotni gribētu saistīt ar medicīnu vai zinātnisko pētniecību.” Piedalīties projektā Alisi iedvesmoja ķīmijas skolotāja Madara Pētersone, kura ļoti vēlējās, lai viņas skolniece redz farmācijas uzņēmuma ķīmiķa profesijas aizkulises.

Par 10.februāra iespaidiem, kad Alisei bija iespēja dienu pavadīt kopā ar AS „Grindeks” Gatavo zāļu formu analītiskās grupas vecāko ķīmiķi Lieni Ķepsni, viņa stāsta ar aizrautību: „Šodien ieguvu ļoti vērtīgu pieredzi – kopā ar Lieni darījām daudz ar vielu analītiku saistītus pienākumus un pagaidām domāju, ka šādu darbu vēlos darīt arī nākotnē. Tas, kas, iespējams, pārsteidza ķīmiķa darbadienā, bija lielais darba apjoms ar datoru, fiksējot iegūtos rezultātus.”

Savukārt Liene Ķepsne par pavadīto dienu kopā ar Alisi stāsta: „Šodien tik tiešām visa uzmanība tika pievērsta ar analītisko ķīmiju saistītajiem darbiem. Lai paplašinātu Alises priekšstatus par farmācijas uzņēmuma ikdienu, dienas laikā centos viņai pastāstīt arī par citiem procesiem, kurus ķīmiķi veic „Grindeks” laboratorijās. Ļoti ceru, ka šīs dienas pieredze saglabāsies Alises atmiņā, domājot par nākotnes profesiju, un novēlu veiksmi pavasarī gaidāmajos eksāmenos!”

„Profesiju dienas skolēniem” šogad norisinās no 3.februāra līdz 2.martam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt vienpadsmit profesijas, kas pārstāvētas farmācijas uzņēmumā.

„Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Vidējais darbinieku skaits koncernā – apmēram 1000 darbinieku. Vairāk nekā 73% darbinieku ir augstākā izglītība. „Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2015. gadā mācību praksi „Grindeks” izgāja 75 studenti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi