×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-15
Dzimtās valodas dienā aicina uz tikšanos ar valodnieci Diti Liepu

Dzimtās valodas dienas ietvaros Siguldas novada bibliotēka 18.februārī plkst.12.00 aicina valodas interesentus uz tikšanos ar Latviešu valodas aģentūras lingvisti Diti Liepu. Tikšanās tēma – valodas meistarība jākopj visu mūžu.

Dr. philol. Dite Liepa ir latviešu valodniece un pedagoģe, grāmatas „Latvijas preses valoda” autore. Dite Liepa pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar Latviešu valodas aģentūras darba specifiku, ko aģentūra dara latviešu valodas labā, kādas ir pašreizējās valodas prakses aktualitātes un valodas kultūras jautājumi.

Dzimtās valodas dienu katru gadu 21.februārī pēc UNESCO iniciatīvas visā pasaulē atzīmē ar mērķi izcelt valodas nozīmi ikdienas komunikācijā, pašizpausmē, sabiedrības veidošanā, zināšanu apgūšanā un tālākā nodošanā, kā arī vairot apziņu, ka dzimtā valoda ir pamats dziļas un daudzpusīgas personības attīstībai. Šogad UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) aicina ikvienu izzināt dzimtajā vietā pierakstītos folkloras materiālus.

„Dzimtā valoda ir katra cilvēka un ikvienas kultūras pamats. Tā saglabā un iedzīvina unikālo, savdabīgo, kas piemīt katrai tautai un kopienai. Arī Latvija ir bagāta ar daudzām latviešu valodas izloksnēm un dažādām citu tautu koptām valodām. Lai izprastu priekšteču atstāto valodas mantojumu, ir svarīgi pētīt un izzināt savas saknes, to unikālo un atšķirīgo, kas stiprina mūsu saikni ar dzimto vietu un piederību tai,” stāsta UNESCO LNK ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika.

Liela daļa liecību, kas raksturo krāšņo latviešu tautas valodas un kultūras bagātību, glabājas Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuvē (LFK). Tāpēc šogad, atzīmējot Dzimtās valodas dienu, ikviens aicināts izzināt LFK glabātos pierakstītos latviešu folkloras materiālus, īpaši tos, kas saistīti ar savu dzimto pusi, lai pētītu un iedzīvinātu katra Latvijas novada valodas bagātību un tradīciju daudzveidību. Liela daļa šo materiālu pieejami digitāli garamantas.lv.

19.februārī tiks atklāta akcija „Valodas talka”, kurā ikviens, īpaši Latvijas izglītības iestādes, tiks aicināts kopīgiem spēkiem palīdzēt folkloristiem atšifrēt senos rokrakstus un piezīmes, starp kurām, iespējams, ir atrodams arī ģimenes, radu vai draugu lokā pierakstītais. Akcija noritēs līdz 30.aprīlim. Tās laikā skolēni interneta vietnē talka.garamantas.lv varēs piedalīties virtuālajā talkā – tradicionālās kultūras materiālu pārrakstīšanā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi