×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-16
PAPILDINĀTS: Siguldā norisināsies Ziemas sporta, mākslas un mūzikas festivāls

Sigulda ir īsta ziemas sporta galvaspilsēta, tāpēc jau sesto reizi no 4. līdz 6.martam Siguldā ziemas un pavasara satikšanos svinēs ar vērienīgu sporta, mākslas un mūzikas festivālu.

Sports un līdzi jušana ir siguldieša goda kods. Tādēļ marta sākumā, sagaidot savus sporta varoņus mājās no pasaules startiem un veiksmīgiem finišiem, Sigulda Ziemas festivālā svinēs ziemas sporta sezonas noslēgumu, savu sportistu atgriešanos mājās un pavasara atnākšanu. Ziemas festivāla moto ir „Vairāk sporta, vairāk mākslas, vairāk izklaides” – šīs trīs enerģijas lieliski savijas kopā, veidojot īpašo noskaņu, kas dod iespēju ikvienam izbaudīt elpu aizraujošus piedzīvojumus arī ziemas finišā.

ZIEMAS FESTIVĀLA PROGRAMMA:

Piektdiena, 4.marts

„Visuma ritmi” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”:

  • plkst.13.30 improvizācijas teātra darbnīca Ievas Niedres vadībā;
  • plkst.14.30 stepa dejas meistarklase ar stepa studiju „Soul Tap”;
  • plkst.15.00 Akvelīnas Līvmanes lekcija „Visuma ritmi”;
  • plkst.15.00 brīvdabas radošā darbnīca „Sniega ritmi pavasarī”;
  • plkst.17.00 koncerts „Steps džeza ritmos” – grupa „Soul Tap” un džeza trio: Svens Vilsons (solo ģitāra), Jānis Rubiks (bass) un Jānis Jaunalksnis (bungas).

Siguldas novada Kultūras centrā:

  • plkst.19.00 „Siguldas novada Sporta laureāts 2015” apbalvošanas ceremonija, kurā tiks godināti novada labākie sportisti un sporta notikumi bērnu un jauniešu sportā, tautas sportā un augsto sasniegumu sportā.

Sestdiena, 5.marts

  • plkst.11.00 pasākums „Ledus trašu zvaigznes un karaļi” Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. „Ice on Fire” Eiropas čempionāts slidošanā lejup pa Bobsleja un kamaniņu trasi un „Showel Race” superfināls lāpstu šļūkšanā pa Bobsleja un kamaniņu trasi. Tikšanās ar Siguldas sporta zvaigznēm un Latvijas olimpiešiem;
  • plkst.18.00 dienas startu uzvarētāju apbalvošanas ceremonija dzelzceļa stacijas laukumā. Multimākslinieka Arta Dzērves video pasaka „Pavasara piedzimšana”. Video pasaka “Pavasara piedzimšana” ir multimākslinieka Arta Dzērves un Latvijas uzguņošanas dizaina līderu “IFD” meistaru unikāls kopdarbs. Tas būs mapping tehnikā veidots animācijas stāsts ar vēl nebijušiem fasādes uguņošanas elementiem par ziemas un pavasara satikšanos, jo Siguldā šī tikšanās vienmēr ir īpaša.
  • plkst.19.30 grupas „bet bet” 25 gadu jubilejas turnejas atklāšanas koncerts Allažu pagasta Tautas namā.

Svētdiena, 6.marts

  • plkst.13.00 „Mākslas brančs” dzelzceļa stacijas laukumā, kurā rosīsies Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma talantīgie studenti.
    Pasākumā ikviens interesents varēs vērot, kā top īpašais Ziemas festivāla slidkalniņš, kuru “Koka un metālmākslas izstrādājumu modelēšanas” nodaļas audzēkņi radīs dzelzceļa stacijas laukumā. Savukārt “Tekstilmākslas” nodaļas audzēkņi būs izgatavojuši mīkstus un krāsainus “S!” spilvenus, uz kuriem ikviens pasākuma apmeklētājs varēs laisties lejā pa slidkalniņu, iemēģinot oriģinālo festivāla trasi. “Vides, interjera un tēlniecības objektu dizaina” topošie speciālisti ļausies gleznošanas priekam, ar otām un krāsām radot sveicienus ziemai “Sigulda – Ziemas galvaspilsēta”! Savukārt “Multimediju dizaina” nodaļas jaunie meistari visas norises fiksēs videokamerās, lai vēlāk izveidotu filmiņu par šo Siguldas Ziemas festivāla notikumu. Visus atbraucējus un aizbraucējus Siguldas dzelzceļa stacija sagaidīs ar muzikāliem sveicieniem, mākslas branča piedāvājumu no lieliskā “Mr.Biskvīta” gardumu galerijas, bet nesteidzīgie varēs baudīt svētdienas laiskumu “Ziemas kino” seansos.
  • plkst.18.00 multimākslinieka Arta Dzērves video pasaka „Pavasara piedzimšana”.
    Video pasaka “Pavasara piedzimšana” ir multimākslinieka Arta Dzērves un Latvijas uzguņošanas dizaina līderu “IFD” meistaru unikāls kopdarbs. Tas būs mapping tehnikā veidots animācijas stāsts ar vēl nebijušiem fasādes uguņošanas elementiem par ziemas un pavasara satikšanos, jo Siguldā šī tikšanās vienmēr ir īpaša.
  • plkst.19.00 multimākslinieka Arta Dzērves video pasaka „Pavasara piedzimšana”.
    Video pasaka “Pavasara piedzimšana” ir multimākslinieka Arta Dzērves un Latvijas uzguņošanas dizaina līderu “IFD” meistaru unikāls kopdarbs. Tas būs mapping tehnikā veidots animācijas stāsts ar vēl nebijušiem fasādes uguņošanas elementiem par ziemas un pavasara satikšanos, jo Siguldā šī tikšanās vienmēr ir īpaša.

Arī ziema ik gadu nonāk savas trases finišā, tāpēc Siguldas Ziemas festivāls ir jautra, krāsaina un simboliska atvadīšanās no aukstā, bet pārsteigumiem bagātā Latvijas gadalaika.

Uz tikšanos marta pirmajā nogalē Latvijas Ziemas Sporta galvaspilsētā – S!guldā! S!gulda aizrauj, S!gulda svin!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi