×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-16
Pašvaldība turpinās atbalstīt ģimenes, kuru bērni apmeklē privātos bērnudārzus

Siguldas novada pašvaldība, neskatoties uz izmaiņām normatīvajos aktos, kas nosaka, ka pašvaldībām, ja bērniem tiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzos, nav jālīdzfinansē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, turpinās atbalstīt novada iedzīvotāju ģimenes, kuru bērni apmeklēs privātos bērnudārzus.

Bērniem, kuri turpinās apmeklēt privātās pirmsskolas izglītības iestādes, tiks segts līdzfinansējums 139,96 eiro apmērā, savukārt tiem vecākiem,  kuri izvēlēsies, ka viņu bērni uzsāks apmeklēt privātās pirmsskolas izglītības iestādes, bet pašvaldība būs tiem nodrošinājusi vietu pašvaldības bērnudārzā, saņems atbalstu 128,24 eiro apmērā. Līdzfinansējuma apmērs noteikts pamatojoties uz to, ka vidējās izmaksas par viena bērna uzturēšanu pašvaldības bērnudārzos ir 128,24 eiro mēnesī.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālisti skaidro, ka tiem vecākiem, kuru bērni līdz šim apmeklēja privātos bērnudārzus, līdz ar jauno saistošo noteikumu apstiprināšanu nav jāveic papildu formalitātes – šīs ģimenes turpinās saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, kas 2016.gadā ir palielināts no 124 eiro uz 139,96 eiro. Līdz šī gada 31.maijam ģimenes turpinās saņemt arī valsts līdzfinansējumu 88,04 eiro apmērā. Savukārt tiem vecākiem, kuru bērni tikai uzsāks gaitas privātajos bērnudārzos, jāsazinās ar pašvaldības Izglītības pārvaldi – ja bērnam tiks piedāvāta iespēja apmeklēt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, pašvaldības līdzfinansējumus būs 128,24 eiro – tikpat, cik izmaksā viena bērna uzturēšana pašvaldības bērnudārzā. Ja vecāki saņems rakstisku Izglītības pārvaldes apliecinājumu, ka pašvaldības bērnudārzos brīvu vietu nav, pašvaldības līdzfinansējums privātā bērnudārza apmeklējumam būs 139,96 eiro.

Pēc pašvaldības Izglītības pārvaldes rīcībā esošās informācijas, janvārī privātās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja 83 bērni, no tiem 73 bērni pirmskolas izglītību iegūst Siguldā reģistrētajās privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs, savukārt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes un pirmsskolas grupas apmeklē 990 bērni.

Jau ziņots, ka pēdējos gados Siguldas novadā ir būtiski pieaugusi bērnu dzimstība, tāpat arvien vairāk jauno ģimeņu izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, palielinot pieprasījumu pēc pirmsskolas un sākumskolas infrastruktūras, tādēļ Siguldas novada pašvaldība jau kopš 2010.gada mērķtiecīgi plāno un investē novada izglītības infrastruktūrā, atverot jaunus bērnudārzus, izveidojot Laurenču sākumskolu un plānojot Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas pilsētas vidusskolas attīstību. Nav daudz pašvaldību Latvijā, kas spējušas radīt 400 jaunas vietas pašvaldības bērnudārzos un atklājušas jaunas skolas, lai nodrošinātu jaunajiem novadniekiem iespēju iegūt kvalitatīvu izglītību. Pēdējā vērienīgā investīcija vairāk nekā 170 tūkstošu eiro apmērā tika veikta 2015.gada nogalē, izbūvējot četras jaunas grupiņas bērnudārzam "Pasaciņa", nodrošinot iespēju bērniem jau no 1,5 gadu vecuma apmeklēt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes.

Plašāka informācija par bērnu uzņemšanu pašvaldības pirmsskolas iestādēs un pašvaldības līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē privātās izglītības iestādes, pieejama pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970914.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi