×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-16
Noslēgusies projektu nedēļa Siguldas 1.pamatskolā

Pagājusī nedēļa Siguldas 1.pamatskolā bija projektu nedēļa ar nosaukumu “Sveiks un vesels Siguldā!”. Nedēļas laikā otro līdz astoto klašu skolēni varēja iegūt zināšanas par veselīgu dzīvesveidu, kā arī apgūt un pilnveidot nepieciešamās prasmes pētniecisko darbu izstrādei.

Jaunāko klašu skolēniem nedēļas laikā bija iespēja noklausīties vieslektora Edgara Caiča lekciju par drošu internetu un zobu higiēnistes stāstījumu par mutes veselību. Katra klase izvēlējās interesantu tēmu, ko pētīt nedēļas laikā. 4.b klase pētniecisko darbu rakstīja par izcilo Siguldas acu, ausu, kakla un deguna ārstu Ģirtu Veģi. Veģa kungs, lai arī jau cienījamā vecumā, bija ieradies uz skolu, kur pastāstīja par savu dzīves un darba gaitām, kā arī labprāt atbildēja uz skolēnu sagatavotajiem jautājumiem. 2.b klase visu nedēļu interesējās par aktīvas atpūtas iespējām Siguldā, katru dienu dodoties pārgājienā uz kādu no sporta klubiem vai slēpošanas trasēm. Vairākas klases analizēja veselīga un pilnvērtīga uztura nozīmi skolēna dzīvē – gan pētot dažādu ārstniecisko tēju iedarbību, gan veselīga uztura pamatprincipus. 2.c klase meklēja veselīga uztura saknes senlatviešu tradīcijās.

Piekto līdz astoto klašu skolēniem nedēļas laikā tika piedāvātas gan aktīva sporta iespējas skolā un arī lāzerspēļu poligonā Siguldā, gan skaidrojošas lekcijas par anatomiskām, fizioloģiskām un emocionālām pārmaiņām pusaudža gados, par ko stāstīja lektori no “Papardes zieda”, gan arī klašu ekskursijas uz Medicīnas vēstures muzeja izzinošajām nodarbībām. Visu klašu skolēniem visas nedēļas garumā bija iespēja iepazīties ar izstādi “Narkotiskām vielām – nē!”, kā arī pārbaudīt savas zināšanas testā par narkotiskajām vielām.

Projektu nedēļas noslēgumā skolēni prezentēja savus pētnieciskos darbus, kas tapuši nedēļas laikā. Skolēnu izvēlētās tēmas bija interesantas un daudzveidīgas – gan par spēcīgas imunitātes nozīmi, gan par Siguldas slimnīcas vēsturi, gan mūzikas un futbola ietekmi uz cilvēka veselību. Labākie pētnieciskie darbi tiks virzīti dalībai Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursam.

Projektu nedēļa bija radoša, atraktīva, izglītojoša, un skolēni tajā guva jaunas zināšanas un pieredzi.

To, ka skolēniem nepieciešams apzināties savas veselības riskus un veicināt izpratni par veselīgu dzīvesveidu, nenoliedz neviens. Arī paši skolēni.

Informāciju sagatavoja:
Ina Slavinska
Siguldas 1.pamatskolas
Direktora vietniece mācību darbā


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi