×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-19
Mākslu skolā apskatāma Rolanda Grosa pasteļglezniecības izstāde

Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” izstāžu telpā līdz 10. martam apskatāma Rolanda Grosa pasteļglezniecības izstāde “Formas līnija”. Mākslinieks ir viens no izcilākajiem savas paaudzes zīmētājiem Latvijā. Darbus rada dažādās glezniecības tehnikās, pēdējos gados pievēršoties galvenokārt pastelim.

Gleznotājs Rolands Gross dzimis 1955.gadā. Absolvējis  1977.gadā absolvējis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu, bet 1981.gadā ar diplomdarbu "Ieslodzītie", /vadītājs Edgars Iltners/ Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu.

No 1979.gada piedalās izstādēs.1979. gadā saņēmis Mākslas akadēmijas medaļu un atzinības rakstu par gada labāko mācību zīmējumu.

No 1979.līdz 2003.gadam zīmēšanas skolotājs J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. No 2003.gada Latvijas Mākslas akadēmijas Zīmēšanas katedras asociētais profesors.

1994.gadā notika pirmā mākslinieka personālizstāde Rīgā. Trīs personālizstādes notikušas dzimtajā Liepājā, bet 2015.gadā mākslinieks sarīkoja savu personālizstādi galerijā „Daugava” Rīgā. Piedalījies grupu izstādēs Latvijā, Krievijā, Indijā, Zviedrijā, Itālijā, un citviet. 2011.gadā saņēmis Grand Prix 1.Starptautiskajā pasteļu biennālē Spānijā. Darbi daudzās privātkolekcijās Rietumeiropas valstīs, ASV.  Ilustrējis grāmatas.

Mākslinieka izstāde apskatāma Mākslu skolā darba dienās no plkst.10.00 – 20.00 un sestdienās no plkst.10.00 – 14.00.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi