×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-23
Bibliotekārā stunda „Baltas vien man aitiņas” Siguldas novada bibliotēkā

23.februārī Siguldas novada bibliotēkā Bērnu literatūras nodaļā uz bibliotekāro stundu „Baltas vien man aitiņas” ieradās līksmi un sprogaini jēriņi – Siguldas novada Jaunrades centra Harmoniskās attīstības pirmsskolas „Kastanītis” audzēkņi ar savām skolotājām – Viju un Andretu.

Zinātkārie apmeklētāji iepazinās ar tematisko izstādi, uzzināja, ka bibliotēkas grāmatu plauktos ir atrodams daudz grāmatu par aitiņām, sajuta, cik pūkains un vienlaikus ass ir aitu dzijas kamolītis un priecājās, redzot, cik skaistas zeķes var uzadīt no vilnas dzijas.

Pasākumā bērni uzzināja, kāpēc burtiņi grāmatā nereti tiek salīdzināti ar aitiņām pļavā, kāpēc mēs „skaitām aitas”, ja nenāk miegs. Bibliotekāres Vairas un  skolotājas Vijas  uzdotās mīklas bērni atminēja bez aizķeršanās, bet lasītā lietuviešu tautas pasaka „Pieci aitu gani”, kā arī skolotājas Andretas norunātais Leona Brieža dzejolis „Negadījums ar aunu” izpelnījās aplausus un „Bravo!” saucienus.

Šo tikšanos vēl jo vairāk bagātināja kopīgi dziedāta dziesma, izdejota deja un gandrīz profesionāla leļļu teātra izrāde skolotājas Vijas izpildījumā.

Pasākuma izskaņā, kad visi tā dalībnieki bija uzzinājuši tik daudz jauna, bērni tomēr atzina, ka būt jēriņiem – tas ir jauki, bet viņi tomēr vēloties - tāpat kā līdz šim - palikt par „Kastanīšiem”, lai varētu vēl jo vairāk uzzināt, nākt vēl biežāk uz bibliotēku un lasīt vēl jo vairāk grāmatu.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi