×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-24
Siguldas novada pašvaldībai otrā vieta „Latvijas e-indeksa” mērījumos

Trešdien, 24.februārī, publiskoti „Latvijas e-indeksa” mērījumu rezultāti, kas raksturo pašvaldību un valsts iestāžu e-vides attīstības līmeni. Siguldas novada pašvaldība lielo novadu grupā kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā, apsteidzot Cēsu novadu, savukārt pirmo vietu lielo novadu grupā ieņem Kuldīgas novads.

Siguldas novads kopumā saņēmis 61,27 punktus no maksimālajiem 100 punktiem, ievērojami uzlabojot iepriekšējā pētījuma rezultātus un no pirmās vietas atpaliekot vien par 0,44 punktiem.

Pētījuma sadaļā „Pašvaldības interneta resursu popularitāte” Siguldas novads ierindojas trešajā vietā, pierādot to ar augstāko mājaslapas apmeklētāju skaitu, mobilās versijas apmeklējumu skaitu un aktivitāti sociālajos tīklos. Pētījuma laikā no 2014.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.augustam Siguldas novada pašvaldības mājaslapa apmeklēta 1 179 301543 reizes, no kurām 371 425 ir unikālas IP adreses, ar šo statistiku ievērojami apsteidzot pārējās pašvaldības.

Siguldas novada pašvaldība ir līdere arī mājaslapas mobilās versijas lietotāju skaita ziņā – pētījuma laikā tai bijis gandrīz 86 tūkstoši apmeklējumu.

Siguldas novadam ir vērā ņemami rādītāji sociālo tīklu lietotāju piesaistē. E-indeksa aprēķini liecina, ka pētījuma periodā Siguldas novada sociālajos tīklos ir 291 sekotājs, rēķinot uz 1000 iedzīvotājiem. Kopumā Siguldas novada pašvaldības sociālajiem tīkliem ir 5 334 sekotāji.

Sadaļā „E-pārvalde” Siguldas novads ierindojas trešajā vietā, iegūstot teju 18 punktus, tādējādi uzlabojot savus pagājušā gada rādītājus. Rādītāji ievērojami uzlaboti arī sadaļā „Drošība”, iepriekšējā gada rādītājus uzlabojot par 23 punktiem.

Latvijas e-indekss ir e-vides novērtējums valsts pārvaldes institūcijās un pašvaldībās. Tas sniedz priekšstatu, cik aktīvi un savai situācijai atbilstoši iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājumus, lai veicinātu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un komersantiem. Latvijas pašvaldību e-indeksa otrais mērījums aptver visas 119 Latvijas pašvaldības. Tas uzrāda, ka pašvaldību digitālā vide gada laikā ir attīstījusies. 2014.gadā tikai deviņām pašvaldībām izdevās iegūt pusi vai vairāk no maksimālā punktu skaita, savukārt šogad šādus rezultātus ir sasniegusi jau ceturtā daļa jeb 31 pašvaldība.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi