×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-29
Lielie Lasīšanas svētki Gaismas pilī

Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa 2015.gadā bija iesaistījusies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra izveidotajā lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. 2015.gada aizraujošais lasīšanas maratons un grāmatu vērtēšanas posms nu ir noslēdzies.

Šogad Lielie lasīšanas svētki – grāmatu autoru, tulkotāju, ilustratoru, izdevēju godināšana – notiks sestdien, 5.martā, Gaismas pils Ziedoņa zālē (Mūkusalas ielā 3, Rīgā). Diemžēl vietu skaita ierobežojuma dēļ no katras bibliotēkas uz svētkiem aicināts braukt tikai viens līdz divi dalībnieki.

Siguldā žūrijas dalībnieku jeb lasīšanas ekspertu noslēguma pasākums notika 29.janvārī – novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā, kad kā balva par aktīvo dalību projektā – lasīšanu un darbu vērtēšanu – dalībniekiem bija iespēja tikties ar rakstnieci Luīzi Pastori, lai iepazītos ar viņas grāmatu tapšanas procesu, īpaši ņemot vērā to, ka vērtēšanā bija arī L.Pastores grāmata „Pazudušais pērtiķis”.

Iepriekšējos gados Lielie lasīšanas svētki Rīgā ar atraktīvu literāri muzikālu pasākumu norisinājās Ķīpsalas Izstāžu hallē un tajā bija iespēja piedalīties kuplam apmeklētāju skaitam, un vienmēr ir bijis gandarījums, ka turp devās arī mūsu Novada bibliotēkas „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” zinošie lasīšanas eksperti. Taču šogad, kā jau minēts,  dalībnieku skaits būs ierobežots, tādēļ bibliotēkas darbinieces rūpīgi izvērtēja to, cik katrs no dalībniekiem aizrautīgi un čakli lasīja piedāvātās kolekcijas grāmatas, kā arī to, kurš eksperts pirmais veica grāmatu vērtēšanu, aizpildot elektronisko anketu. Bērnu literatūras nodaļas bibliotekāres nolēma iespēju apmeklēt Lielos lasīšanas svētkus Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piešķirt aktīvākajam un jaunākajam žūrijas dalībniekam Siguldas pilsētas vidusskolas 3.klases skolniekam Mārtiņam Biķerniekam un viņa māmiņai. Mārtiņš ar šiem nopietnajiem lasīšanas eksperta pienākumiem bija ticis galā jau augustā, kad citi lasītāji vēl tikai lēma par dalību lasīšanas maratonā.

Lai Rīgas apmeklējuma programma būtu saistošāka, Latvijas Nacionālā bibliotēka piedāvā svētku dalībniekiem iespēju iepazīties ar bibliotēkas jauno ēku, ko Mārtiņš ar prieku arī izmantos.

Paldies par dalību „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” lasīšanas maratonā ikvienam tā dalībniekam! Uz tikšanos atkal bibliotēkā!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi