×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-03
Par bioloģiski vērtīgo zālāju atjaunošanas iespējām

Februārī Siguldas novadā norisinājās seminārs par bioloģiski vērtīgo zālāju atjaunošanas iespējām projekta „LIFE Grassservice” ietvaros. Siguldas novada Dome aicina visus interesentus, kuriem nebija iespējams ierasties seminārā, bet ir vēlme projekta ietvaros iesaistīties zālāju atjaunošanas pasākumos, līdz 15.martam sazināties ar projekta speciālisti, zvanot uz tālruni 28206624 vai rakstot elektroniski liga.proskina@sigulda.lv, vai lauku attīstības speciālisti, zvanot uz tālruni 67800955, 26341991 vai rakstot e-pastu ineta.eriksone@sigulda.lv.

Februārī notikušajā seminārā klātesošie, zemes īpašnieki, kuru īpašumā Siguldas novadā ir konstatēti zālāji, kas atbilst bioloģiski vērtīgā zālāja (turpmāk BVZ) vai potenciālam tā statusam, kā arī zālāji, kas atrodas BVZ tuvumā un var ietekmēt šo zālāju bioloģiskās daudzveidības samazināšanos, tika iepazīstināti „LIFE Grassservice” projekta mērķiem un aktivitātēm – alternatīviem zālāju izmantošanas veidiem enerģijas ražošanai, izveidoto informācijas apmaiņas iespēju vietnē www.sigulda.lv zemes īpašniekiem, apsaimniekotājiem un pakalpojumu sniedzējiem.

Semināra gaitā dalībnieki tika informēti par zālāju stāvokli, to apsaimniekošanas un izmantošanas iespējām, kā arī par projekta „LIFE Grassservice” ietvaros izstrādāto rīcības plānu un zālāju atjaunošanas un saglabāšanas pasākumiem. Zemes īpašnieki tika aicināti izvērtēt iespējamo līdzdalību projekta aktivitātēs, atjaunot īpašumā esošo zālāju atbilstoši lauksaimniecības zemes stāvoklim, piemēram, koku, krūmu novākšana, to sakņu frēzēšana, zālāju piesēšana, invazīvās augu sugas Sosnovska latvāņa (Heracleum sosnowskyi Manden) ierobežošanas pasākumi u.c. aktivitātes pēc nepieciešamības.

Veicot zālāju atjaunošanu projekta ietvaros, zemes īpašniekam nav nepieciešams ieguldīt savu līdzfinansējumu, bet ir jānodrošina atjaunotā zālāja saglabāšana, apsaimniekošana un uzturēšana labā lauksaimniecības un vides stāvoklī ilgtermiņā – 10 gadus pēc projekta realizācijas, līdz 2027. gadam.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi