×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-03
Siguldieši kāpj uz pjedestāla volejbola turnīra „Lāses kauss 2016” atlasēs

Siguldas Valsts ģimnāzijā 25. februārī un 1.martā tika aizvadīta skolēnu iecienītā volejbola kausa „Lāses kauss 2016” atlase vidusskolas vecuma meitenēm un puišiem. Neskatoties uz sīvo konkurenci gan meiteņu, gan puišu komandas kāpa uz pjedestāla, ieņemot attiecīgi trešo un pirmo vietu.

Puišu atlasē sacensībās piedalījās septiņas komandas no četrām skolām – Siguldas Valsts ģimnāzijas, Babītes vidusskolas, Salaspils vidusskolas un Zvejniekciema vidusskolas. Turnīrā Siguldas Valsts ģimnāziju pārstāvēja četras komandas – pirmā, otrā (10.c, 12.b, 12.d klašu skolēnu apvienotā komanda), 11.a klases un 10.a klases komanda.

Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. Pirmajā apakšgrupa startēja Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā, Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a un Salaspils vidusskolas komanda. Otrajā apakšgrupā – Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.a, Siguldas Valsts ģimnāzijas otrā komanda, Babītes vidusskolas un Zvejniekciema vidusskolas komanda. Apakšgrupās komandas spēlēja līdz vienas komandas gūtiem 25 punktiem.

Pirmajā apakšgrupā Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda mačus sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a klases komandu (19:9), otrajā mačā Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda sagrāva Salaspils vidusskolas puišus ar 22:9, nodrošinot apakšgrupā pirmo vietu. Otro vietu grupā izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a klases komanda, bet trešajā vietā palika Salaspils vidusskolas zēni.

Otrajā apakšgrupā cīņas bija spraigākas. Pirmo vietu šajā grupā izcīnīja Babītes vidusskolas puiši, kuri uzvarēja visus pretiniekus apakšgrupā. Otro vietu izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.a klases sportisti, bet trešajā vietā ierindojās Siguldas Valsts ģimnāzijas otrā komanda, bet ceturtajā vietā – Zvejniekciema vidusskolas zēni.

Pirmajā pusfinālā tikās Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda pret Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.a klases komandu. Duelī spēcīgāka izrādījās pirmā komanda, ar 25:8 apspēlējot pretiniekus. Otrajā pusfinālā Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a klases skolniece spraigā cīņā pārspēja Babītes vidusskolu un iekļuva finālā. Spēlē par piekto un sesto vietu tikās Siguldas Valsts ģimnāzijas otrā komanda un Salaspils vidusskolas puiši. Uzvaru izcīnīja siguldieši, sestajā vietā atstājot Salaspils vidusskolas komandu, bet apakšgrupu noslēdza Zvejniekciema vidusskolas zēni.

Spēlē par trešo vietu tikās Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.a klases un Babītes vidusskolas komandas. Pārliecinoši trešo vietu izcīnīja Babītes pārstāvji.

Finālā Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda tikās ar Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a klases puišiem. Mačs noritēja stipri līdzīgi, tomēr stiprāki bija Siguldas Valsts ģimnāzijas puiši, kas spēja gūt virsroku un izcīnīt uzvaru.

Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmajā komandā spēlēja Pauls Ķekurs un Teodors Kerimovs (12.a), Kristaps Jānis Gulbis (12.c), Kristaps Zeila, Ralfs Bērziņš un Mārcis Gaigalnieks (12.b), Matīss Rencis (11.a) un Kristaps Platačs (Murjāņu Sporta ģimnāzija), kurš bija komandas kapteinis.

Līdz ar šo panākumu mūsu puišu – Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda izcīnīja ceļazīmi uz lielo „Lāses kauss 2016” finālu, kas 9.aprīlī notiks Rīgā, Skonto hallē.

Savukārt 25.februārī notikušajā meiteņu komandu atlases kārtā startēja piecas komandas, kas pārstāvēja Mārupes vidusskolu, Siguldas Valsts ģimnāziju, Salaspils vidusskolu, Zvejniekciema vidusskolu un Mālpils vidusskolu.

Siguldietes veiksmīgi iesāka turnīru ar samērā pārliecinošu uzvaru par Salaspils meitenēm, bet otrajā mačā tika piedzīvots zaudējums pret Zvejniekciema vidusskolu. Trešajā mačā spraigā cīņā tika piedzīvota otrā neveiksme – šoreiz pret Mālpils vidusskolu. Grupu turnīra noslēdzošajā spēlē tika piedzīvots bezierunu zaudējums Mārupes vidusskolas meitenēm, kā rezultātā Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda zaudēja cerības kāpt uz pjedestāla augstākajiem diviem pakāpieniem.

Spēlē par trešo vietu Siguldas meitenes vēlreiz tikās ar Salaspils vidusskolas komandu. Sākums mājiniecēm bija pagalam nesekmīgs, taču ar vairākām veiksmīgām izspēlēm un servēm pēc kārtas izdevās pretinieces salauzt un izcīnīt augsto trešo vietu.

Finālā tikās Zvejniekciema vidusskolas meitenes ar Mārupes vidusskolas komandu. Mačs ritēja punkts punktā līdz pat pēdējām sekundēm, kad līdz ar beigu signālu Mārupes vidusskolas meitenes guva punktu un izcīnīja ceļazīmi uz finālu.

Siguldas komandā spēlēja Aleksandra Latkovska, Dita Dubovska un Linda Ločmele (12.d), Aleksa Vihlo (12.c), Ieva Iraida (10.d), Liene Modnika (10.c), Aiga Vespere, Elīza Malceniece un Santa Tīruma (12.a), kura bija arī komandas kapteine.

Liels paldies trenerim Kārlim Bergam par sagatavošanu mačiem un komandas vadīšanu sacensībās!

Informāciju sagatavoja:
Mārcis Gaigalnieks
Siguldas Valsts ģimnāzijas
12.b klases skolnieks


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi