×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-07
Informācija par skolēnu pieteikšanās kārtību darbam vasaras brīvlaikā

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, arī šogad īstenos jauniešu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes būs skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā. Skolēnu pieteikumi tiks pieņemti no 11. līdz 29.aprīlim. Siguldas novada pašvaldība projekta īstenošanai paredzējusi vairāk nekā 45 000 eiro.

Skolēnu vasaras nodarbinātības projekta ietvaros skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem būs iespēja strādāt divas nedēļas pašvaldības iestāžu un struktūrvienību nodrošinātajās darbavietās, savukārt skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem darbavietas mēneša garumā nodrošinās novada uzņēmēji.

Piesakoties darbam, skolēniem būs jānorāda savas prasmes un iemaņas, kā arī motivācija darbam. Pieteikumos skolēniem prioritārā kārtībā būs jāatzīmē trīs vēlamās darbavietas, izvēloties no pašvaldības apkopotā vakanču saraksta, kas no 24.marta būs pieejams Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība līdz 19.martam aicina atsaukties novada uzņēmējus, kas vasarā vēlas nodrošināt pašvaldības apmaksātas darbavietas Siguldas novada skolēniem. Skolēnu nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansēs Siguldas novada pašvaldība, uzņēmējiem būs jāsedz tikai darba devēja sociālais nodoklis.

Skolēnu pieteikumos norādīto informāciju un deklarēto dzīvesvietu pārbaudīs pašvaldības speciālisti, skolēnu atlasi konkrētām darba vietām, pamatojoties uz norādītajām prioritārajām darba vietām skolēnu pieteikuma anketās un motivāciju strādāt uzņēmumā, veiks potenciālie darba devēji. Skolēniem, kuriem prioritārajā secībā norādītajos uzņēmumos darba vietas uzņēmēji nevarēs nodrošināt, tiks piedāvātas vakances citos uzņēmumos.

Skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuri vēlas iesaistīties skolēnu nodarbinātības projektā vasaras brīvlaikā, no 11. līdz 29.aprīlim Siguldas novada pašvaldībai jāiesniedz:

  • aizpildīta pieteikuma anketa, kuru var saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā (Raiņa ielā 3, Siguldā), Siguldas pagasta pārvaldē (Zinātnes ielā 7, 2.stāvā, Siguldā), Allažu pagasta pārvaldē (Birzes ielā 4, Allažos), Mores pagasta pārvaldē (Siguldas ielā 11, Morē) un elektroniski Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē;
  • ārsta izziņu par veselības stāvokli.


Pašvaldības izveidotā darba grupa līdz 20.maijam izvērtēs saņemto pieteikumu atbilstību noteikumiem. Skolēniem, kuru iesniegumi atbildīs noteikumos noteiktajiem kritērijiem, jāseko līdzi informācijai par darba norīkojumu saņemšanu, kas pēc 20.maija tiks publicēta pašvaldības mājaslapā www.sigulda.lv, kā arī nosūtīta Siguldas novada izglītības iestādēm. Plānots, ka norīkojumi, kuros būs norādītas konkrētās skolēnu darba vietas, tiks izsniegti 25., 26., 27.maijā laikā no plkst.14.00 līdz 18.00 Siguldas novada Jaunrades centrā „Mērķis” (Skolas ielā 3, Siguldā).

Skolēniem, kuri būs iesnieguši iesniegumu, bet neatbildīs noteikumos noteiktajiem kritērijiem:

  • iesniegums iesniegts vēlāk par 29.aprīli;
  • skolēns ir jaunāks par 13 gadiem vai vecāks par 19 gadiem;
  • skolēns nemācās nevienā izglītības iestādē;
  • skolēns nav deklarēts Siguldas novada administratīvajā teritorijā;
  • skolēns nav iesniedzis pieprasītos dokumentus,

tiks izsūtītas atteikuma vēstules.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansēs, koordinēs un kontrolēs Siguldas novada pašvaldība.

Skolēnu vasaras nodarbinātības projekts Siguldas novadā norisinās kopš 2010.gada. 2015.gadā skolēnu vasaras nodarbinātības projektā iesaistījās 283 skolēni, 28 Siguldas novada uzņēmēji, kā arī 17 pašvaldības iestādes un struktūrvienības. Projekta īstenošanai tika izlietoti 38 934,60 eiro.

Noteikumi par kārtību, kādā tiks organizēta skolēnu nodarbinātība, pieejami šeit.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Ķirule
Izglītības pārvaldes
galvenā speciāliste izglītības jautājumos


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi