×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-10
Cīņa par godalgām „S!-Fischer” skolēnu čempionātā slēpošanā

Piektdien, 11.martā, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trasē norisināsies ceturtais, noslēdzošais posms „S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā, kas pulcēs ap divsimt vairāk skolēnu vecumā no 9 līdz 19 gadiem, kas dažādās vecuma grupās mēros no 600 metru līdz 4,8 kilometrus garu distanci brīvajā stilā.

Cīņa par kopvērtējuma trijnieku notiek katrā vecuma grupā, kā arī kopvērtējumā, kur uzvarētājs jau faktiski ir zināms, bet tai pašā laikā norisinās ļoti līdzīga cīņa par pārējām divām godalgotajām vietām, lai iegūtu atbalstītāja „Fischer” balvas.

Komandu ieskaitē jau ar pirmajiem posmiem stabilā vadībā izvirzījās Madonas 1.vidusskola, kuras kontā ir 23 118 punkti un kurai vienīgajai vienā posmā ir izdevies iegūt virs 7000 punktiem, to paveicot visos līdzšinējos trijos posmos. Madonieši no 1.vidusskolas ir par 2900 punktiem priekšā tuvākajiem sekotājiem, un, tā kā šādu pārsvaru nav iespējams sadeldēt, tad var teikt, ka viņi jau nodrošinājuši uzvaru kopvērtējumā, lai iegūtu „Fischer” balvu – slēpošanas inventāru 1500 eiro apmērā. Tiesa, ir nosacījums, ka šai Madonas skolai ir jāpiedalās rītdien, jo izlaist pēdējo posmu viņi nevar, jo tad gan ne tikai zaudēs līderpozīcijas, bet tiks nobīdīti uz piekto vietu, jo pārējās komandas sešiniekā vidēji iegūst no 6300 līdz 6800 punktiem posmā.

Vēl viena komanda, kurai ir izdevies pa šiem trim posmiem iekrāt vairāk nekā 20 000 punktus, ir otrajā vietā esošā Siguldas Valsts ģimnāzija, kurai pietiktu ar trešā posma rezultāta atkārtošanu, lai justos samērā droši par pozīcijas saglabāšanu. No siguldiešiem ar 281 punktu atpaliek trešajā vietā atrodošā Lejasciema vidusskola, kurai tieši otrais posms ar slidsoļa distanci ir bijis līdz šim veiksmīgākais. Nedaudz mazāk par 300 punktu deficītu, lai tiktu trijniekā, ir jāsadeldē Madonas Valsts ģimnāzijai. Kaut arī mazāk izredžu, jo 700 – 800 punktu deficītu ir ļoti sarežģīti atspēlēt, tomēr divas mājinieku komandas – Siguldas pilsētas vidusskola un Laurenču sākumskola, kuriem tāpat kā madoniešiem, kuriem Smecersilā arī ir sniega pilna trase, ir labvēlīgākās iespējas patrenēties ikdienā, mēģinās pakāpties kādu vietu uz augšu, lai gan Laurenču sākumskolā startē tikai jaunāko grupu pārstāvji.

Individuālajā kopvērtējumā vēl nevar neko simtprocentīgi apgalvot, jo arī ir nosacījums, ka skaita visus četrus posmus. Vismaz pusē no desmit grupām ir ļoti stabili līderi, kuriem pat nevajag uzvarēt un būt trijniekā pēdējā posmā, lai triumfētu kopvērtējumā, taču vairākās grupās uzvarētāji noskaidrosies tieši rīt. Visspraigākā cīņa un intriga solās būt divās puišu grupās – V14 un V16, un nevis starp diviem, bet pat vairākiem pretendentiem. Lai labi slīd slēpes un uzvar stiprākais!

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi