×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-11
Pavasara ieskandināšana sajūtu straumēs Turaidā

Pavasara pirmajā dienā, ko pēc latviešu gadskārtu kalendāra dēvē par Lielo dienu, 20.martā plkst.14.30, Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamā mājā caur sajūtām, kokles, flautu, planetāro gongu un citu netradicionālo instrumentu mūzikas skaņām, vibrācijām un Lieldienu tuvošanos klātesamību – mūžīgās dzīvības apliecinājumu – Dace Straume un Dārta Zvanere stāstīs muzikālo stāstu „Pavasara sajūtu straumes”.

Dace Straume ir gongu skaņu meistare. No bērnības viņa sevi izjūt, veido, attīsta mūzikas un skaņu pasaulēs. Kā viņa pati saka – caur viņu skan Visuma instrumenti Gongi, kas ir Saules, Zemes, Jupitera planētu vibrācijas. Tās relaksē, dziedina, atjauno un attīra. Muzikālais stāsts būs kā lūgšana, kas ļaus pakavēties savos esības dziļumos un caurdzīvot jaunas sajūtas. Tā mērķis ir daudznozīmīgs: izvest mūs no haosa, lai pamodinātu mūsu dvēseles radošumu; attīstīt pašmodināšanu un vērību; atvērt un piepildīt savus maksimālos dziļumus un plašumus; iziet no visām dzīves lomām, lai piedzīvotu sevī mākslu „būt”.

Dace Straume: „Lai arī visu dzīves laiku mēs esam ar ķermeni, bieži ir tā, ka mēs pa īstam nedzīvojam ķermenī. Mēs neizjūtam to, kā esības daļu. Muzikālajā stāstā būs iespēja tikt pamodinātam un būt klātesošam. Šīs intuīcijas simfonijas skaņas palīdzēs sasniegt stāvokli, kad miesa, gars un apziņa atpūšas un ar pavasara atnākšanu dabā sāk jaunu enerģijas ciklu.” Aicinām ikvienu izbaudīt skaņu vibrāciju straumi, sajust Visuma bezgalību un satikt sevi sevī!

Ieejas maksa pasākumā: 0,71 – 2,85 eiro + ziedojumi.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi