×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-14
Noslēdzies „S! Fischer” Ziemas skolēnu čempionāts slēpošanā

Ar distanci brīvajā stilā, izņemot pašu jaunāko grupu S10 un V10, kas savu 600 metru distanci kā ierasti veica klasiskajā stilā, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā tika aizvadīts noslēdzošais ceturtais posms „S! Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā.

Tā kā februāra mēnesī nebija sniega, izņemot dažas slēpošanas trases, ieskaitot sacensību norises vietu, tad pēdējā posmā daļa no tiem, kam nesanāca patrenēties, nolēma neiziet uz starta, līdz ar to dalībnieku skaits bija mazāks nekā citos posmos, bet tik un tā samērā liels – 150 slēpotāji. Tāpat kā iepriekš, viskuplāk bija pārstāvētas pašas jaunākās grupas – S10, V10 un V12, kurās dalībnieku skaits sniedzās pāri divdesmit. Pateicoties sacensību atbalstītājiem, labākie dalībnieki tika pie balvām posmā un arī kopvērtējumā, bet sacensību rīkotāji bija pacentušies, lai sacensības būtu ļoti labi noorganizētas. Arī segums bija pateicīgs slēpotājiem, jo slīdēja teicami, ko apliecina arī uzrādītie ātrākie laiki.

S10 grupā ceturto reizi sezonā nepārspēta palika Karīna Bernāne (Ugāles vidusskola), bet kā allaž aiz viņas ierindojās Madara Veckalniņa (Madonas 1.vidusskola), tikmēr pēc vairākām reizēm, finišējot tūdaļ aiz trijnieka, beidzot tajā iekļuva Elizabete Galvāne (Lejasciema vidusskola). Tikmēr jāuzteic milzīgu progresu nodemonstrējusī ceturtās vietas ieguvēja Katrīna Bergmane (Laurenču sākumskola), kurai tas bija tikai otrais starts, bet pirms mēneša viņa šo pašu 600 metru distanci veica vairāk nekā par minūti lēnāk un bija 18.vietā. Puišiem pirmā posma panākumus atkārtoja Rainers Upenieks (Madonas 1.vidusskola), aiz sevis atstājot iepriekšējās divas reizes uzvarējušo Helviju Kārkliņu (Siguldas pilsētas vidusskola), bet trešo reizi pēc kārtas trešo vietu izcīnīja Bruno Bīrītis (Madonas 1.vidusskola), kamēr ar ceturto vietu sezonas labāko rezultātu parādīja Rihards Radziņš no Rīgas Teikas vidusskolas. Iespējams savu pirmo godalgoto vietu garām palaida Emīls Zaķis (Priekuļu vidusskola), kurš pēc laikiem gāja uz trijnieku, bet vienu apli par agru aizslēpoja uz finišu.

S12 grupā pēc divu posmu pārtraukuma atkal uz augstākā pakāpiena 600 metru brīvajā stilā kāpa Līva Šahno (Madonas 1.vidusskola), kurai tikai par sekundi piekāpās garākā šīs grupas dalībniece un pagājušā posma uzvarētāja Sindija Turauska (Laurenču sākumskola), bet otrā posma uzvarētāja un jaunākā no šīs grupas līderēm Lība Igaune (Madonas 1.vidusskola) atkal bija tuvu savām sāncensēm, bet ieņēma trešo vietu. Puišiem, kas veica 1,2 kilometru distanci, Talsu sākumskolas audzēknis Ulvis Krišmanis bija visātrākais, bet tā kā viņš iepriekšējo trīs posmu uzvarētāju Lauri Kaparkalēju (Madonas 1.vidusskola) bija apsteidzis par 0,07 sekundēm, bet distancē rēķina desmitdaļās, tad abiem tika piešķirta pirmā vieta. Otro posmu pēc kārtas trešais bija Sandijs Suhānovs (Siguldas pilsētas vsk.), bet aiz pjedestāla šoreiz palika G.Galvāns, S.Švauksts un G.Sināts.

S14 grupā Kristīnes Bruneres (Siguldas pilsētas vidusskola) divu posmu uzvaru gājienu pārtrauca par divām sekundēm ātrāk 1,2 kilometrus noslēpojusī Elizabete Paura (Madonas 1.vidusskola), bet turpat bija arī trešās vietas ieguvēja Kima Krūmiņa (Madonas 1.vidusskola). Pēc salīdzinoši neveiksmīgā trešā posma puišiem 2,4 kilometros galvgalī atkal bija abi Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņi Niks Saulītis un Uvis Akmentiņš, kuri ieguva attiecīgi pirmo un otro vietu, bet klasikā trešajā posmā uzvarējušais Dāvis Rūķītis (Siguldas Valsts ģimnāzija), bet viņa skolas biedrs Markuss Vinogradovs ieņēma ceturto vietu, kamēr nepiedalījās viens no favorītiem Renārs Birkentāls no Talsiem.

S16 grupā 2,4 kilometros otro uzvaru sezonā izcīnīja Angelina Vavilova, kas otrajā vietā atstāja savu skolas biedreni un pagājušā posma uzvarētāju Karīnu Pitkeviču, kuras abas šoreiz pārstāvēja savu dzimto Daugavpili (J.Raiņa 6.vsk.). Abām līderēm daudz zaudēja, bet līdzīgi par trešo vietu cīnījās Ramona Pētersone (Madonas 1.vsk) un Mairita Sļadzevska (Vecpiebalgas vsk.), Ramonai ņemot virsroku. Puišiem 3,6km pirmie trīs līdzīgi cīnījās par uzvaru, pie kuras pirmo reizi šajā sezonā tika Kristaps Kārkliņš, bet grupas līderis Ilvars Bisenieks (Madonas 1.vsk.) ieņēma otro vietu, tā arī netiekot pie pirmās vietas kādā no posmiem. Trijnieku noslēdza Ilvara skolas biedrs un otrā posma uzvarētājs Kalvis Krīgers.

V18 grupā 4,8 kilometros pirmais trijnieks jau trešo posmu bija nemainīgs, katram ieņemot stabilu godalgotās vietas pozīciju. Pārliecinoša uzvara Pāvela Pancerko kontā (Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola), bet tramplīnlēcējs Kristaps Nežborts (Siguldas Valsts Ģimnāzija) ar Konstantīnu Bogdanovu ( Daugavpils J.Raiņa 6.vidusskola) noslēdza trijnieku. Meitenēm 3,6 kilometros pie pirmās uzvaras tika Karīna Pētersone (Madonas 1.vidusskola), bet otrā vieta tika Madarai Zaķei (Priekuļu vidusskola). Trešajā vietā ierindojās Elizabete Stangaine, kura ceturtajā vietā atstāja nedaudz lēnāk noslēpojušo skolas biedreni no Madonas Valsts ģimnāzijas Moniku Baduni.

Rezultāti apskatāmi šeit.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi