×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-15
Siguldā notiks Zemes stundai veltītas aktivitātes

Siguldas novada pašvaldība jau vairākus gadus iesaistās Zemes stundas akcijā, kas norisinās visā pasaulē. Šogad Zemes stunda norisināsies 19.martā no plkst.20.30 līdz 21.30, Siguldā šajā laikā tiks atslēgts Livonijas ordeņa Siguldas pils apgaismojums.

Zemes stundā, nelietojot apgaismes objektus stundas garumā, iedzīvotāji aicināti pievienoties Pasaules dabas fonda akcijai domāt par klimata pārmaiņām un individuālu paradumu ietekmi uz šīm izmaiņām. Zemes stunda ir šobrīd lielākā globālā akcija, kas aktualizē klimata izmaiņu kritisko situāciju. Akcijā pagājušajā gadā piedalījās simtiem miljonu cilvēku vairāk nekā 128 valstīs 4000 pilsētās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


jānis.z
- 2016-03-21 09:13

Lielāko daļu Siguldas centralizētā siltuma saražo izmantojot šķeldu, siltumu pašvaldības Allažu objektos iegūst sadedzinot skaidu granulas un Jūdažu sabiedriskajā centrā apkurei izmanto zemes siltumu. Lielākajā daļā pašvaldības ēku ir realizēti energoefektivitātes pasākumi. Jau 10 gadu garumā aizvien vairāk tiek apgaismotas ielas, bet elektroenerģijas patēriņš, pateicoties efektīviem risinājumiem praktiski nav pieaudzis. Naktīs gaisma ir tikai uz gājēju pārejām.
Akcija ir tiešām tikai PR pasākums, kas visā pasaulē liek cilvēkiem padomāt, ko viņi katrs varētu veikt!

Septiņi
- 2016-03-19 23:50

Tu gribi, lai pašvaldība Tevī ieaudzina videi draudzīgus paradumus? Vai tas nav jādara ģimenē? Pašvaldībai ir jānodrošina, lai būtu iespēja, bet Tev šī iespēja jāizmanto - jāvāc aiz sava suņa, jāšķiro atkritumi, zobi jāmazgā, tērējot mazāk ūdens, jāiztiek bez plastmasas maisiņiem... Kuru no šīm lietām Tu nevari šobrīd darīt ikdienā? Es varu šīs visas un arī daudzas citas...
Un piekasīšanās arī ir nelietderīga savas garīgās enerģijas tērēšana. Ja gribi darīt labu - dod konkrētus padomus, nevis tēlo prokuroru un pratini... :))

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2016-03-19 23:59

Un, lai es pats nebūtu "piekasītājs", priecājos, ka arī mūsu pašvaldība piedalās akcijā, kura ik gadu atgādina tādiem kā Kristaps un tādiem kā es, ka no katra vismazākā (manis, Tevis) ir atkarīgs, kas notiek un notiks. Jo nav salīdzināms elektrības patēriņš Losandželosā un Siguldā, bet šajā akcijā mēs esam vienādi svarīgi! Peace...

Kristaps
- 2016-03-19 12:09

Jūsu PR speciālisti katru gadu lielās ar vienu un to pašu – stundu gadā ir izslēgts pils apgaismojums.
Kas tiek darīts ikdienā un ne "simboliski demonstrējot labo gribu videi draudzīgu paradumu veicināšanā"?

Atbilde: Kristaps
EgilsK
- 2016-03-20 11:34

Jā piekrītu, vienmēr ir izbrīnijis, kāpēc pilī nepārtraukti dienas laikā deg gaismas...

Pasākumi