×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-15
Karjeras dienas Siguldas pilsētas vidusskolā

Kopš februāra Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni paralēli mācībām uzmanību pievērš arī karjeras izglītības jautājumiem. 11.martā Siguldas pilsētas vidusskolā norisinājās kopīgā Karjeras diena, kurā 7. – 11.kl.ašu skolēni kopā ar diplomētu karjeras konsultanti Jolantu Priedi pārrunāja, kā labāk rīkoties, lai neapmaldītos dzīves ceļā, veicot karjeras izvēli. Pēc lekcijas skolēniem bija iespēja piedalīties kādā no interešu stacijām, kurā attiecīgās jomas speciālisti iepazīstināja skolēnus ar darba vai mācību vides specifiku.

Šogad interešu stacijās viesojās Egita Puķīte (“Riga Plaza” vadītāja), Zita Lunde (TVNET galvenā redaktore), Māris Virziņš (Mākslīgā Akmens Darbnīcas vadītājs), Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvis, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā krusta koledžas pārstāvji.

Arī 5.-6.klašu skolēni tikās ar dažādu profesiju pārstāvjiem: 5.a klases skolēni tuvāk iepazina loka šaušanas sportu Jāņa Bērziņa vadībā, 5.b klases skolēnus ar pavāra profesiju iepazīstināja krodziņa “Bucefāls” pavārs, kā arī skolas psiholoģe. 5.c klases skolēni arhitekta Ivara Vaišļa vadībā iepazina šo profesiju, bet 6.a klase uzzināja par mehāniķa un kūku kurjera darbu, izjautājot Jāni Zambaru. Pie 6.b klases skolēniem viesojās dziesminieks Kārlis Kazāks, suņu treneris Jānis Zilberts un direktors Voldemārs Cērps. Savukārt 6.c klases skolēni iepazina izglītības vadības darbu, jo pie viņiem viesojās Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes speciāliste Sandra Ķirule un skolas direktore Ņina Balode.

Lai vieglāk skolēniem būtu veikt izvēli, klases audzinātāji jau pirms Karjeras dienām aicināja 7.-11.klases skolēnus aizpildīt sevis izzināšanas testus, kā arī klases stundās rīkoja diskusijas un pārrunas par to, kāpēc ir svarīgi domāt par nākotnes profesiju jau tagad. Kad testi un pārrunas bija veiktas, skolēniem tika dota iespēja izvēlēties trīs sev interesējošās profesijas vai jomas, kuras viņi vēlētos iepazīt tuvāk. Turpmāko divu mēnešu garumā 7.-9.klašu skolēni apmeklēja dažādus uzņēmumus un iestādes, lai iepazītu tos un saprastu, vai patiešām tā ir vide, kurā viņi vēlētos strādāt vai mācīties. Viesojāmies SEB bankas Siguldas filiālē, kur mūs laipni sagaidīja vadītāja Raisa Davidova. Viņa skolēnus ne vien iepazīstināja ar bankas darba specifiku, bet arī palīdzēja saprast, ka rītdiena tepat vien ir un ka par to jādomā jau šodien. Ar skolēniem, kuri nākotni vēlas saistīt ar mākslu, viesojāmies Latvijas Kultūras koledžā, kur direktore Sandra Plota kopā ar atraktīvajiem darbiniekiem mūs iepazīstināja ar koledžā apgūstamajām mācību programmām un turpmākā darba iespējām, pēc tam daudz uzzinājām par teātra mākslu, jo apmeklējām Latvijas Nacionālā teātra aizkulises. Savukārt tie skolēni, kuri nolēmuši kalpot sabiedrības labā, tikās ar Valsts policijas Siguldas iecirkņa darbiniekiem. Bija ļoti interesanti uzzināt gan par policista darba specifiku, gan to, kur var mācīties, taču pats negaidītākais, bet aizraujošākais bija tikšanās ar policistu-kinologu. Skolēniem tika demonstrēts, kā suns atrod narkotikas, kā arī atklātas citas šī darba nianses. Vēl  skolēniem paredzētas tikšanās ar arhitektu biroja darbiniekiem, IT speciālistiem, pavāriem un ugunsdzēsējiem.

Savukārt 10.,11.klašu skolēniem šogad bija iespēja ēnot sev interesējošas profesijas pārstāvi.

Siguldas pilsētas vidusskolas kolektīvs ir ļoti pateicīgs visiem uzņēmumiem, kuri ir ļoti atsaucīgi un laipni sagaida skolēnus savā darba vietā. Skolas skolēniem ir bijusi iespēja tuvāk iepazīt sev interesējošo profesiju bērnudārzos “Ieviņa” un “Pīlādzītis”, SIA “Saltavots”, SEB bankā, restorānā “Aparjods”, I.Mazītes fotostudijā, Laurenču sākumskolā, reklāmas aģentūrā “Siguldas Dizains”, pašvaldības Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centrā, restorānā “Fazenda”, skaistumkopšanas salonā “Patti”, kā arī ēnot psiholoģi Dainu Blumbergu un režisori/pasākumu organizatori Ilzi Jakubovsku.

Arī 5.un 6.klases skolēni mūsu skolā pamazām sāk iepazīties ar karjeras iespējām, šoreiz gan iepazīstot visas profesijas ar konkrēto alfabēta burtu. Rezultātā tapa plakāti, ar kuru palīdzību pastāstīt citiem par līdz šim nezināmajām profesijām, piemēram, krupjē, arhibīskaps, atašejs, dravnieks, diskžokejs, seismologs un citas.

Siguldas pilsētas vidusskolas kolektīvs ir ļoti pateicīgs visiem par atbalstu un atsaucību Karjeras dienu norisē.

 

Informāciju sagatavoja:
Ārpusklases darba organizatore
Vineta Šķestere - Buka

  


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi