×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-16
Bērnudārzs „Saulīte” svin piecdesmito dzimšanas dienu

1966.gada 16.martā zinātniski pētnieciskā saimniecība „Sigulda” (ZPS) atklāja tipveida projekta bērnudārzu „Saulīte”, kas četrās diennakts grupiņās uzņēma 95 bērnus. Piecdesmit gadu laikā bērnudārzu ir absolvējuši vairāk nekā 1600 audzēkņi.

Piektdien, 18.martā notiks bērnudārza „Saulīte” 50 gadu jubilejas pasākums. Gaidīti bijušie „Saulītes” pedagogi, darbinieki un absolventi. Plašāka informācija pieejama pa tālruni 67976177.

Pieprasījums pēc bērnudārza pieauga, tādēļ 1981.gada rudenī ZPS „Sigulda” būvbrigāde lika pamatus jauna bērnudārza celtniecībai un 1983.gada 12.augustā atklāja ēkas piebūvi – tipveida projektu vēl sešām bērnu grupiņām. Šajā laikā bērnudārza darbu nodrošināja 65 darbinieki.

1991.gada beigās bērnudārza uzturēšanu pārņēma Siguldas pagasta, bet kopš 2003.gada Siguldas novada pašvaldība. Pateicoties pašvaldības finansējumam, bērnudārzā pakāpeniski tiek veikti kvalitatīvi remontdarbi virtuvē, grupu telpās, tiek mainīti logi. 2010.gada vasarā bērnudārzs tiek siltināts un iegūst jaunu vizuālo tēlu. 2011.gada vasarā bērnudārzā veikta pilna iekšējā renovācija, bet 2015.gada vasarā vērienīga bērnudārza teritorijas labiekārtošana.

Šobrīd bērnudārzā rotaļājas, mācās un svētkus svin 200 bērni, par kuriem rūpējas 20 kvalificēti pirmsskolas pedagogi un 13 tehniskie darbinieki. Lielākā daļa darbinieku bērnudārzā strādā ilgstoši, daudziem no viņiem „Saulīte” ir pirmā un vienīgā darbavieta, arī bērnudārza vadītāja Anda Timermane bērnudārzā strādā kopš 1969.gada.

Bērnudārza audzēkņi „Saulītē” var apgūt arī sporta dejas, tautiskās dejas, apmeklēt dziedāšanas un ritma pulciņu, kustību skolu un angļu valodas nodarbības. Bērniem pieejama plaša grāmatu, darba lapu, attīstošo spēļu bāze, kuru iespējams mainīt ar materiāliem no metodiskā kabineta.

Bērnudārza vēsturisko foto attēlu galerija apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi