×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-16
Siguldieši piedalās volejbola sacensībās Igaunijā

11. un 12.martā Igaunijas pilsētā Vīlandē norisinājās “Sadolin Cup 2016” sacensības volejbolā, kurās piedalījās arī Siguldas Valsts ģimnāzija. Skolas komanda (4 meitenes + 2 puiši) izcīnīja tiesības spēlēt šajos mačos, uzvarot iepriekšējās sacensībās, kas 6.novembrī notika Koknesē.

Sacensības norisinājās trīs kategorijās – 4 meitenes + 2 puiši, 4 puiši + 2 meitenes un 2 puiši + 4 meitenes (licenzētiem spēlētājiem). Siguldiešu komanda spēlēja pirmajā kategorijā, kurā kopā bija 8 komandas (7 igauņu un 1 latviešu). Siguldieši tika ielozēti vienā grupā ar Parksepa KK , Jõhvi RG un Ülenurme G. Spēles ilga līdz vienas komandas 2 setu uzvarai, setā gūstot 21 punkti, bet, ja nepieciešams trešais sets, tad līdz 15.

Pirmajā apakšgrupu spēlē diezgan pārliecinoši izdevās uzvarēt Parksepa KK. Pirmais sets iesākās nedaudz nervozi, taču līdz seta beigām mūsējie spēja iespēlēties un uzvarēt – 21:16. Otrais sets jau bija krietni vien labāks, līdz ar to graujošs rezultāts otrajā setā (21:8) un uzvara visā mačā.

Otrajā spēlē pretiniekos stājās Jõhvi RG. Šī bija spēle par pirmo vietu grupā. Pirmais sets ritēja ļoti līdzīgi, taču seta beigās pēc pāris neveiksmīgām izspēlēm siguldiešiem, igauņi spēja uzvarēt pirmo setu – 18:21. Taču otrajā setā nedaudz pamainot taktiku, igauņi tika apspēlēti bez variantiem – 21:8. Trešais sets iesakās veiksmīgāk igauņiem, taču latvieši spēja atspēlēties un panākt pat mačbumbu, taču beigās veiksme vairāk uzsmaidīja igauņu (14:16).

Trešajā un izšķirošajā mačā par izkļūšanu no grupas, mūsējiem bija jācīnās ar Ülenurme G komandu.  Pirmo setu izdevās uzvarēt diezgan droši – 21:16, taču otrajā setā pēc neveiksmīgām izspēlēm igauņi spēja lauzt spēles gaitu un uzvarēt otro setu ar 21:11. Trešajā setā siguldieši bija krietni vien labāki un arī uzvara setā (15:7) un visā mačā. Līdz ar šo panākumu, siguldieši nodrošināja otro vietu grupā un tālāku cīņu par medaļām.

Pusfinālā pretī stājās Nõo RG komanda, kura bija sacensību galvenā favorīte un, kura arī uzvarēja pērn. Pirmais sets iesākās neveiksmīgi siguldiešiem, taču līdz seta vidum jau spēle tika izlīdzināta. Vairākas veiksmīgas darbības gan aizsardzībā, gan uzbrukumā un siguldieši negaidīti uzvarēja pirmo setu – 21:19. Otrais sets iesākās krietni vien spraigāk un tā tas ritēja līdz pat seta beigām, taču setā izskaņā igauņi spēja iekrāt 4 punkti pārsvaru un likās jau, ka seta liktenis ir izšķirts, taču pēc vairākām veiksmīgām servēm, latvieši bija panākuši jau mačbumbu, taču igauņi spēja atspēlēties un uzvarēt 21:23. Trešais sets iesākās ar igauņu dominanci, taču palēnām siguldieši tuvojās un seta pārtraukumā, kad komandas mainījās laukuma pusēm, siguldieši jau bija pietuvojušies. Seta beigas ar vairākām sekmīgām servēm labāk nospēlēja latvieši un izcīnīja ļoti emocionālu un negaidītu uzvaru (15:10), un iespēju finālā vēlreiz cīnīties ar Jõhvi RG.

Nākamājā rītā, turnīra pati pēdējā spēlē savā starpā vēlreiz tikās siguldieši un Jõhvi RG, lai noskaidrotu, kurš tad kļūs par šī turnīra uzvarētāju. Pirmo setu krietni vien labāk ar vairākām sekmīgām servēm uzsāka igauņi, kuri jau sākumā izvirzījās vadībā ar 8:0. Taču siguldieši ātri vien spēja atgūties un jau seta vidū izvirzījās vadībā. Turpinājumā mačs ritēja punkts punktā, taču pēc pretinieku kļūdas servē, latvieši izcīnīja uzvaru setā ar 21:19. Otrajā setā cīņa ritēja ļoti līdzīgi līdz pat seta izskaņai, taču ar vairākiem efektīviem uzbrukumiem pēc kārtas, siguldieši salauza igauņus un spēja izcīnīt uzvaru ar 21:16 setā, mačā un visā turnīrā. Pēc uzvaras siguldieši neslēpa emocijas un visi kopīgi skrēja laukumā un lēkāja aiz priekiem.

Komandā teicamu spēli un komandas garu rādīja Santa Tīruma, Aiga Vespere, Elīza Malceniece un Teodors Kerimovs (12.a), Linda Ločmele (12.d),  Liene Modnika (10.c), Jānis Gulbis (12.c) un Mārcis Gaiglanieks (12.b), kurš bija komandas kapteinis.

Pie īpašiem apbalvojumiem par labu spēli tika Aiga Vespere, kura tika atzīta par vienu no turnīra pārsteidzošākajiem spēlētājiem un Mārcis Gaigalnieks, kurš tika atzīts par vienu no turnīra labākajiem spēlētājiem.

Liels paldies trenerim Normundam Šultem par komandas vadīšanu Igaunijā un trenerim Kārlim Bergam par sagatavošanu mačiem! Veiksmi un izturību jauktajai komandai Valstu ģimnāzijas mačos 22.aprīlī!

 

Informāciju sagatavoja:
Mārcis Gaigalnieks
Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.b klase


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi