×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-21
Lieldienu pasākumi un dievkalpojumi Siguldas novadā

Lieldienās Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt Lieldienu dievkalpojumus, tradicionālos pasākumus ar amatnieku tirdziņu, šūpošanos un folkloru kopu piedalīšanos, kā arī visā Latvijā unikālu un nebijušu pasākumu – šūpoļu festivālu, kurā būs aplūkojami vairāk nekā 20 interaktīvi un krāšņi festivāla vides objekti – šūpoles.

No 26. līdz 28.martam Siguldā notiks pirmais šūpoļu festivāls „Latvija šūpojas Siguldā”
. Sestdien, 26.martā, plkst.13.00 pie Siguldas dzelzceļa stacijas vairāk nekā 20 novada Lieldienu zaķi atklās pirmo šūpoļu festivālu. Pilsētas teritorijā 21 vietā tiks izvietotas 88 interaktīvas un krāšņas šūpoles – „Saldais pavasaris”, „Sigulda sapņo”, „Šūpo olu!”, „Laik, apstājies!”, „Kurš pirmais – zaķis vai ola?”, „Pavasara uzplaukšana”, „Dabas radīts”, „Lidojums”, „Vilka dziesma”, „S!gulda Aizrauj!” un daudzas citas. Starp festivāla vides objektu autoriem ir grupa „Dzelzs vilks”, scenogrāfs un tēlnieks Rūdolfs Baltiņš un jaunā māksliniece Kristīne Niedrāja, ziņu portāls TVNET, Dabas aizsardzības pārvalde, novada uzņēmēji – „Aerodium”, Latvijas gumijlēcēju klubs, kafejnīca „Eklērs”, viesnīcas „Pils” un „Sigulda”, ziedu salons „Puķe”, veikals „Veloriba”, stādaudzētava „Ķikši”, SIA „Anatols”, SIA „Troja”, tūrisma birojs „Makars.lv”, bērnudārzs „Pasaciņa”, „Pīlādzītis”, „Ābelīte” un „Ieviņa”, šūpoļu meistara Mārtiņa Rupmeja, SIA „RAMEI” un „Master Wood” radītas šūpoles un vides objekti. Festivāla objekti tiks izvietoti 1,5 kilometru garā ceļa posmā no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz Svētku laukumam un tie būs brīvi pieejami ikvienam interesentam triju dienu garumā jebkurā diennakts laikā. Īpaši uz festivālu tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Lai apskatītu šūpoles, ikviens interesents Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā varēs saņemt īpašo šūpoļu ceļa karti un piedalīties jautrā spēlē. Karti var lejuplādēt šeit.

Pirmajās Lieldienās, 27.martā, no plkst.9.00 līdz 16.00 festivāla norisi papildinās Lieldienu svinēšana kopā ar folkloras kopām un amatnieku tirdziņš Siguldas Svētku laukumā. Uz Lielās dienas svinēšanu siguldiešus un pilsētas viesus aicinās Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopa „Senleja” un Allažu pagasta Tautas nama bērnu un jauniešu folkloras kopa „Tiptaiņi”, saulei uzgavilēs postfolkloras mūzikas grupa „Daba San”.

Visi festivāla apmeklētāji tiek aicināti ne tikai kārtīgi izšūpoties, bet arī uzņemt bildes ar festivāla objektiem un dalīties ar tām sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #SupoluFestivalsSigulda. Tiem, kuri 27.martā laika posmā no plkst.11.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā pie skatuves uzrādīs fotogrāfiju no piedzīvojumiem šūpoļu ceļā, saņems īpašu pirmā šūpoļu festivāla pārsteigumu. Ja būsi ar to dalījies sociālajos tīklos, tavs pārsteigums dubultosies!

Pirmajās Lieldienās svētkus svinēt aicina arī Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Plkst.15.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skolu” tiks organizētas „Lieldienas Jūdažos” – pasākums, kurā apmeklētāji varēs izbaudīt Lieldienu rituālus un spēles kopā ar etnohoreogrāfu Ernestu Spīču un tautas muzikantiem. Radošajās darbnīcās varēs krāsot olas, apskatīt Sējas novada zemnieku saimniecības „Priežukalni” mājputnu izstādi, gatavot putnus no linu auklām, kā arī iesaistīties interaktīvā leļļu teātrī. Pasākumā piedalīsies arī Siguldas senioru deju kolektīvs „Sidrabdancis”.

Svētdien, 27.martā, plkst.12.00 tirdzniecības centrā „Raibais Suns” notiks Lieldienu pasākums. Ikviens aicināts krāsot olas, līksmot, šūpoties šūpolēs, piedalīties seju apgleznošanā. Kopā ar Lieldienu saimnieci un Zaķi Garausi tiks iets rotaļās, ripinātas olas, dziedāts un dejots. Plkst.13.00 notiks bērnu ansambļa „Sauļuki” priekšnesums. Ieeja – bez maksas.

Otrajās Lieldienās, 28.martā, plkst.14.30 Turaidas muzejrezervātā notiks gadskārtu ieražu svētki „Atnāca Lieldiena”. Siguldas folkloras kopa „Senleja” pasākuma dalībniekus aicinās izdzīvot Lieldienu tradīcijas – šūpoties lielajās muižas šūpolēs, krāsot un ripināt olas, mainīties ar olām, dziedāt pavasara dziesmas, sist podus un iet tradicionālajās rotaļās. Svētku dalībnieki aicināti ņemt līdzi pūpolu, plaucētu bērzu zariņus, košus dzīparus šūpoļu rotāšanai un krāsotas olas, ar kurām mainīties, spēlēties un dāvināt citiem svētku priekam. Notiks arī skaistāko krāsoto olu dižošanās, kur varēs viens otram pastāstīt par olu krāsošanas noslēpumiem. Ieejas maksa – no 0,71 līdz 2,85 eiro.
Lieldienu brīvdienās Turaidas muzejrezervāts atvērts būs katru dienu no 10.00 līdz 17.00. Apmeklētājiem atvērtas būs ne tikai brīvdabas un Turaidas pils ekspozīcijas, bet arī Turaidas baznīca, kurā skatāms 18.gadsimta baznīcas interjers un ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture”. Lieldienu laikā ģimenēm un arī individuālajiem apmeklētājiem tiks piedāvāts spēlēt Lieldienu orientēšanās spēli, kuru izspēlējot varēs iegūt vērtīgas balvas.

28.martā plkst. 11.00 Siguldas 1.pamatskolā notiks Lieldienu volejbola turnīrs tiem, kas svētkus vēlas pavadīt aktīvi. Reģistrācija sacensībām no plkst.10.00.

Dievkalpojumi:

Siguldas Romas katoļu baznīcā

  • 24.martā plkst.19.00 Kunga Pēdējo vakariņu Mise;
  • 25.martā plkst.13.00 Kunga Ciešanu dievkalpojums;
  • 25.martā plkst.14.00 Krustaceļš;
  • 26.martā plkst.21.00 Lieldienu vigīlijas Svētā Mise;
  • 27.martā plkst.9.00 Rezurekcijas dievkalpojums, procesija, Svētā  Mise;
  • 27.martā plkst.12.00 Kristus Augšāmcelšanās svētku Svētā Mise;
  • 28.martā plkst.12.00 Otro Lieldienu Svētā Mise;
  • 28.martā plkst.13.00 Lieldienu laikam veltīts koncerts ar Siguldas Jauniešu kamerorķestra un Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” kora piedalīšanos.

Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 24.martā plkst.18.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums;
  • 25.martā plkst.18.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums;
  • 27.martā plkst.8.00 Lieldienu rīta dievkalpojums;
  • 28.martā plkst.11.00 Otro Lieldienu dievkalpojums.

Turaidas evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 24.martā plkst.19.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums;
  • 25.martā plkst.11.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums;
  • 26.martā plkst.22.30 Klusās Sestdienas vakara dievkalpojums un Lieldienu rīta iezvanīšana. Aicinām līdzi ņemt gaismas lukturīšus;
  • 27.martā plkst.11.00 Lieldienu dievkalpojums.

Allažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 25.martā plkst.16.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums;
  • 27.martā plkst.10.00 Lieldienu dievkalpojums.

Krimuldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 24.martā plkst.19.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums;
  • 25.martā plkst.12.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums;
  • 26.martā plkst.22.45 Lieldienas Nakts Vigīlija;
  • 27.martā plkst.12.00 Lieldienu dievkalpojums.

 


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi