×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-22
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni tiekas ar Juri Ivaru Čivču

Siguldas Valsts ģimnāzijā 21.martā notika vidusskolēnu tikšanās ar Latvijas Politiski represēto apvienības Siguldas nodaļas vadītāju Juri Ivaru Čivču, kuram 1949.gadā 25.martā, esot tikai astoņus gadus vecam, sākās ceļš uz Sibīriju. Čivča kungs skolēniem pastāstīja par dzīvi izsūtījumā, mācībām un aicināja jauniešus izzināt Latvijas vēsturi, kā arī uzdāvināja skolai dokumentālu filmu „Brūnā granīta ceļš”, ko iespējams izmantot  audzināšanas  un vēstures stundās.

Četrdesmito gadu iedzīvotāju masveida piespiedu deportācijas ir viena no sāpīgākajām tēmām Latvijas vesturē. Absolūtais vairākums izsūtīto bija lauku iedzīvotāji.

Pirms 67 gadiem tika izsūtīti 42 125 Latvijas iedzīvotāju, lai gan faktiskais izsūtījumā pabijušo skaits bija lielāks, jo izsūtītajiem vēlāk pievienojās ģimenes locekļi, kas brīvprātīgi vai piespiedu kārtā devās pie tiem. Ieskaitot arī bērnus, kas dzima izsūtījumā, pavisam 25.marta izsūtīšanas sakarā izsūtījumā atradās 44 191 Latvijas iedzīvotājs.

Informāciju sagatavoja:
Klašu audzinātāju MC vadītāja
I.Berga
un
Sabiedrisko zinību MC vadītāja
A.Ūdre


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi