×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-23
Uzsākta reģistrācija pie Siguldas novada Veselības dienas speciālistiem

Sestdien, 9.aprīlī, no plkst.10.00 līdz 16.00 norisināsies Siguldas novada Veselības diena, kuras laikā novadnieki bez maksas varēs apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju. Pieraksts pie vairākiem speciālistiem, tiks uzsākts 29.martā.


Pēc iepriekšēja pieraksta Siguldas novada Kultūras centra telpās novadnieki varēs veikt veselības pārbaudes un saņemt konsultācijas pie neirologa, kardiologa, imunologa un dermatologa, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, osteoporozes skrīningu un redzes pārbaudi, kuras laikā tiks novērtēta briļļu atbilstība redzes stāvoklim, veikta refrakcijas korekcija, redzes funkciju novērtējums, acu biomikroskopisks izmeklējums, kurā tiks novērtēts acs radzenes un lēcas stāvoklis un intraokulārā spiediena mērīšana. Pierakstu pie šiem speciālistiem būs iespējams veikt no 29.marta, zvanot pa tālruņiem 20409547 vai 25580475.

Bez iepriekšēja pieraksta novada Kultūras centrā varēs saņemt fizioterapeita, audiologopēda, mutes veselības un veselīga uztura speciālistu konsultācijas. Veselības dienas apmeklētāji varēs veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa mērījumus, plaušu pārbaudi, pulsa oksimetra mērījumus, nosakot skābekļa līmeni asinīs un bioimpendaces mērījumus, nosakot ķermeņa audu proporcijas, tauku daudzumu ķermenī, organisma vidējo kaloriju patēriņu. Rīgas Stradiņa universitātes studenti veiks asinsspiediena mērījumus, noteiks ķermeņa masas indeksu, veiks miegainības, stresa un skābekļa līmeņa testus, kā arī veselības un labsajūtas testu. Iedzīvotājiem būs ieejams Insulta profilakses kabinets, Latvijas Sarkanā krusta Veselības istaba, kurā varēs veikt kompleksu veselības pārbaudi.

Veselības dienas laikā novada iedzīvotāji Pacientu ombuda konsultācijas par pacientu tiesībām, piedalīties Latvijas Sarkanā krusta pirmās palīdzības konkursā, kā arī nodot vecos un nevajadzīgos medikamentus.

Pie novada Kultūras centra līdz plkst.14.00 donorus gaidīs Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss.

Parkā pie Siguldas novada Kultūras centra no plkst.10.00 – 14.00 norisināsies dažādas sportiskas aktivitātes:

  • 10.00 soļošanas nodarbība veselības uzturēšanai un svara kontrolei kopā ar treneri Faniju Šitcu.
  • 11.00, 12.00, 13.00 TRX piekares sistēmu treniņnodarbības un konsultācijas kopā ar fizioterapeiti Lindu Līci un treneri Ansi Gornavu no sporta kluba „Sigulda”.
  • 11.00 – 13.00 fitnesa maratons – zumba, tabata, body toning, klasiskā aerobika sadarbībā ar sporta un atpūtas centru „Bosedīna”.
  • 11.00 – 14.00 lentošanas jeb slackline sezonas atklāšana, paraugdemonstrējumi uz balansa dēļa, akro-joga, sacensības un meistarklases.
  • 11.00 – 14.00 VeloPolo paraugdemonstrējumi un izmēģinājuma nodarbības sadarbībā ar Latvijas VeloPolo asociāciju un „Riga bike polo”.
  • 11.00 – 14.00 „Fit nation Latvia” sportiskās aktivitātes un fizioterapeita konsultācijas.
  • 12.00 nūjošanas nodarbība ar pretestības nūjām bungypump kopā ar SIA „Walking Fox” treneri Faniju Šitcu.
  • 12.30 praktiskā skriešanas nodarbība kopā ar treneri, maratonisti Zandu Zariņu-Rešetinu un Dailes teātra aktieri Lauri Dzelzīti.

Siguldas novada Kultūras centra Mazajā zālē no plkst.11.00 līdz 14.00 notiks lekcijas un nodarbības:

  • 11.00 ārsta, austrumu medicīnas speciālista un vairāku grāmatu autora Igora Kudrjavceva lekcija „Kā iegūt un attīstīt dzīvības spēku”.
  • 11.30 saruna ar treneri un maratonisti Zandu Zariņu-Rešetinu par skriešanas pozitīvo ietekmi uz veselību.
  • 12.00 saulainā cigun praktiskā nodarbība un dzīvības spēka lādiņš kopā ar Igoru Kudrjavcevu.

Poliklīnikā (Ziedu ielā 5) pēc iepriekšēja pieraksta, no 4.aprīļa zvanot pa tālruni 67971329, būs iespējams apmeklēt okulistu, neirologu, endokrinologu un diabētiskās pēdu aprūpes kabinetu.

Siguldas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā (Lakstīgalas ielā 13) plkst.10.00 un plkst.11.00 būs iespēja piedalīties TRX piekares sistēmas treniņā. Interesentiem no 4.aprīļa iepriekš jāpiesakās pa tālruni 26067440 vai 67976922.

Siguldas slimnīcas konferenču zālē (Lakstīgalas ielā 13) plkst.11.00 notiks Stereotaktiskās radioķirurģijas centra ”Sigulda” direktora Māra Skromaņa lekcija “Onkoloģisko un neonkoloģisko slimību ārstēšanas iespējas pielietojot jaunākās paaudzes CyberKnife tehnoloģiju”. No plkst.10.30 līdz 13.00 interesentiem būs iespēja apskatīt Stereotaktiskās radioķirurģijas centru ”Sigulda” un izzināt tā darbības principus.

Rehabilitācijas centrā „Krimulda” no plkst.11.00 līdz 13.00 pēc iepriekšēja pieraksta, pa tālruni 29264682 būs iespējams apmeklēt Feldenkraisa vingrošanu „Stīva mugura vai stīvas smadzenes?”.

Lai nodrošinātu, ka par Siguldas novada pašvaldības finansējumu pieaicinātos speciālistus izmanto novada iedzīvotāji, piesakoties pie ārsta vai apmeklējot kādu no Veselības dienas piedāvājumiem, būs jāuzrāda Siguldas novada iedzīvotāja ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu.

Veselības dienu Siguldas novadā organizē Siguldas novada pašvaldība un nodibinājums Latvijas Pacientu atbalsta centrs, piesaistot partnerus no Siguldas slimnīcas, Stereotaktiskās radioķirurģijas centra ”Sigulda”, “Veselības centra 4”, Cēsu klīnikas, dr.Lūkina acu lāzerķirurģijas klīnikas, Valsts asinsdonoru centra, “Roche”, Siguldas mutes veselības centra, Rīgas Stradiņa Universitātes, Latvijas Universitātes un Siguldas sporta klubiem. Veselības dienas tiek rīkotas divas reizes gadā, dodot iespēju novadniekiem bez maksas apmeklēt ārstus, speciālistus un veikt veselības pārbaudes.

Siguldas novada Veselības diena norisinās Sporta un veselības nedēļas ietvaros. Plašāka informācija pieejama šeit.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi