×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-26
Siguldā atklāts pirmais šūpoļu festivāls „Latvija šūpojas Siguldā”

Sestdien, 26.martā, plkst.13.00 pie Siguldas dzelzceļa stacijas 28 novada Lieldienu zaķi no Siguldas Valsts ģimnāzijas Tautas deju kolektīva „Vizbulīte” 4.–6. klašu grupas atklāja pirmo šūpoļu festivālu „Latvija šūpojas Siguldā”. Pilsētas teritorijā 21 vietā izvietotas 88 interaktīvas un krāšņas šūpoles – „Saldais pavasaris”, „Sigulda sapņo”, „Šūpo olu!”, „Laik, apstājies!”, „Kurš pirmais – zaķis vai ola?”, „Pavasara uzplaukšana”, „Dabas radīts”, „Lidojums”, „Vilka dziesma” un daudzas citas.

Šūpoles veidojuši grupa „Dzelzs vilks”, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš un māksliniece Kristīne Niedrāja, ziņu portāls TVNET, Dabas aizsardzības pārvalde, novada uzņēmēji – „Aerodium”, Latvijas Gumijlēcēju klubs, kafejnīca „Eklērs”, viesnīcas „Pils” un „Sigulda”, ziedu salons „Puķe”, veikals „Veloriba”, stādaudzētava “Ķikši”, SIA “Anatols”, SIA “Troja”, tūrisma birojs “Makars.lv”, bērnudārzi “Pasaciņa”, „Pīlādzītis”, „Ābelīte” un „Ieviņa”, šūpoļu meistars Mārtiņš Rupmejs, SIA “RAMEI” un „Master Wood” u.c.

Festivāla norisi turpina papildināt jauni vides objekti – gan siguldiešus, pilsētas viesus aicinām apmeklēt arī Siguldas Jaunās pils dārzā uzstādītās šūpoles „Š!”, kuru autors ir Edgars Spridzāns. Līdzās šīm šūpolēm ikviens aicināts iegriezties Siguldas pils kompleksa rekonstruētajā staļļa ēkā, kur darbojas rotkaļu, tekstila, ādas un tradicionālo Siguldas spieķu darbnīcas. Darbnīcu darba laiks no 26. līdz 28.martam ir no plkst.11.00 līdz 17.00.

Visi festivāla apmeklētāji tiek aicināti ne tikai kārtīgi izšūpoties, bet arī uzņemt bildes ar festivāla objektiem un dalīties ar tām sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #SupoluFestivalsSigulda. Tiem, kuri 27.martā laika posmā no plkst.11.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā pie skatuves uzrādīs fotogrāfiju no piedzīvojumiem šūpoļu ceļā, saņems īpašu pirmā šūpoļu festivāla pārsteigumu. Ja būsi ar to dalījies sociālajos tīklos, tavs pārsteigums dubultosies!

27.martā no plkst.9.00 līdz 16.00 festivāla norisi papildinās Lieldienu svinēšana kopā ar folkloras kopām un amatnieku tirdziņš Siguldas Svētku laukumā. Uz Lielās dienas svinēšanu aicinās Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopa „Senleja” un Allažu pagasta Tautas nama bērnu un jauniešu folkloras kopa „Tiptaiņi”, saulei uzgavilēs postfolkloras mūzikas grupa „Daba San”.

Festivāls turpināsies līdz 28.marta vakaram. Īpaši uz festivālu tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Lai apskatītu visas šūpoles, ikviens interesents Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, Ausekļa ielā 6, Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā var saņemt īpašo šūpoļu ceļa karti. Karte pieejama arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv. Tālrunis uzziņām 67971335.

Latvija šūpojas Siguldā! #SupoluFestivalsSigulda
 

Youtube

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi