×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-05
PAPILDINĀTS: Spodrības mēnesis un Lielās Talkas aktivitātes Siguldas novadā

Šā gada Lielā Talka norisināsies 23.aprīlī, un par tās vadmotīvu izvēlēts sauklis „Latvijai BŪT zaļai!”, tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu. Lielās Talkas iniciatīva tika aizsākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei, ko svinēsim 2018.gadā. Arī Siguldas novadā 23.aprīlī no plkst.9.00 tiks organizētas vairākas talkas. Savukārt no 15.aprīļa līdz 15.maijam Siguldas novadā norisinās Spodrības mēnesis.

Siguldas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus un uzņēmumus pieteikt talkošanas vietas interneta vietnē talkas.lv, kā arī līdz 18.aprīlim informēt par tām Siguldas novada Lielās Talkas koordinatori Ditu Lauri, zvanot pa tālruni 67800952 vai rakstot e-pastu uz adresi dita.laure@sigulda.lv. Piesakot konkrētu sabiedriskās teritorijas sakopšanas vietu, aicinām norādīt atbildīgo personu, kura Lielās Talkas dienā koordinēs atkritumu maisu saņemšanu un organizēs pilno maisu nogādāšanu norādītajā vietā, lai piepildītie atkritumu maisi tiktu operatīvi savākti. Atkritumu maisi tiks piešķirti un savākti tad, ja talka tiks organizēta publiski izmantojamā teritorijā. Tas nozīmē, ka privātīpašumu sakopšanai talkotājiem maisi būs jāgādā pašiem.

Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvalde šogad pēc Lielās Talkas talkotājus aicina uz ballēm – plkst.17.00 notiks Lielās Talkas danči Jūdažu Sabiedriskajā centrā, plkst.21.00 Lielās Talkas balle kopā ar „Kārklu Blūzu” Mores pagasta Tautas namā, un plkst.21.00 balle kopā ar grupu „Tutti frutti” Siguldas pagasta Kultūras namā.

Atgādinām, ka no 15.aprīļa līdz 15.maijam Siguldas novadā norisinās Spodrības mēnesis. Siguldas novada pašvaldība teritoriju sakopšanas darbos aicina aktīvi piedalīties gan iedzīvotājus, gan organizācijas un uzņēmumus.

Pašvaldības speciālisti aicina sakopt sava īpašuma teritoriju, īpašu uzmanību pievēršot ielas malā izvietotajiem stādījumiem un novietotajām lietām, kas apgrūtina ielu ikdienas kopšanu un tehnikas pārvietošanos. Atgādinām, ka sadzīves un būvniecības elementus (puķu kastes, akmeņi, stabiņi, malka u.c.) un apstādījumus drīkst izvietot tikai savā teritorijā. Nav atļauta stādījumu, dekoratīvo koku, krūmu, dzīvžogu stādīšana ielu malās. Aicinām namīpašniekus pārstādīt kokus vai krūmus, savā teritorijā vai stādījumus likvidēt. Tāpat iedzīvotāji aicināti apsekot savos īpašumos un tiem piegulošajās teritorijās esošus bīstamus kokus un, rūpējoties par savu un apkārtējo drošību, veikt koku nozāģēšanu. Pirms koku nozāģēšanas ir nepieciešams saņemt atļauju, ko iespējams iegūt Siguldas novada pašvaldības Īpašumu un vides pārvaldības nodaļā Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā. Bīstamo koku zāģēšanas atļauja ir bez maksas.

Pašvaldības policija atgādina, ka Siguldas novada teritorijā ir aizliegta jebkāda – arī cilvēku uzraudzībā veikta – kūlas dedzināšana. Siguldas novada saistošie noteikumi „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi” paredz, ka sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos pavasarī no 15.aprīļa līdz 15.maijam un rudenī no 15.septembra līdz 15.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

Pašvaldības speciālisti mudina parūpēties arī par daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu un piebraucamo ceļu kārtību – iespēju robežās salabot izveidojušās bedres. Pašvaldības saistošajos noteikumos norādīts, ka juridiskas vai fiziskas personas katru gadu var saņemt līdzfinansējumu iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kā arī iebraucamo ceļu, pagalmu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003.gada 1.jūnijam. Novada iedzīvotāji var pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam arī stāvlaukumu vai iekšpagalmu sakārtošanai. Par iespējamo atbalstu piebraucamo ceļu un iekšpagalmu sakārtošanā vairāk iespējams uzzināt, sazinoties ar Siguldas novada pašvaldības Īpašumu un vides pārvaldības nodaļu pa tālruni 67800951.

Arī Siguldas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums „JUMIS” aicina iedzīvotājus aktīvi piedalīties Spodrības mēnesī, sakopt savu īpašumu un kopīgi rūpēties par vides sakoptību Siguldas novadā. Uzņēmums ir sagatavojis vairākus piedāvājumus novada iedzīvotājiem, lai sava īpašuma sakārtošana būtu ērtāka.

Spodrības mēnesis ir īstais laiks, lai iztīrītu savus pagalmus, mājas un pagrabus no vecām mēbelēm un citām liela izmēra lietām. Tādēļ „JUMIS”  piedāvā īpašu akciju – no 1.līdz 30.aprīlim, piesakot lielā izmēra (8m3 vai 10 m3) atkritumu konteineru Siguldas novadā, pasūtījumam tiek piemērota 10% atlaide no standarta cenas.

Nelielam daudzumam zaļo atkritumu (pērnās lapas, zāle, koku zari) uzņēmums piedāvā iegādāties zaļo, marķēto 120 litru maisu. Viena maisa cena kopā ar izvešanu ir 1 eiro. Maisus var iegādāties „JUMIS” klientu apkalpošanas centrā Siguldā, R.Blaumaņa ielā 10, katru darba dienu no plkst.8.30 līdz 17.00. Lielākam zaļo atkritumu daudzumam tiek piedāvāti liela izmēra konteineri.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti atbrīvoties no liekajām stikla burkām un pudelēm, kā arī plastmasas pudelēm. Stikla un plastmasas iepakojumu iedzīvotāji var bez maksas izmest kādā no publiskajiem šķirošanas konteineriem, kuru adreses aplūkojamas šeit, vai sazinoties ar „JUMI”.

Uzņēmuma atkritumu šķirošanas laukums atrodas Siguldas pagasta „Zemdegās”, tā platība ir 400 kvadrātmetri. Tajā divas reizes nedēļā ir iespējams bez maksas nodot kartonu, papīru, PET pudeles, tetrapakas, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscētās spuldzes un nolietotās elektropreces. Laukums ir atvērts otrdienās no plkst.14.00 līdz 16.00 un sestdienās no plkst.10.00 līdz 14.00. Lielās Talkas dienā, 23.aprīlī, SIA „JUMIS” šķirošanas laukums strādās divas stundas ilgāk – no plkst.10.00 līdz 16.00.

Plašāku informāciju par SIA „JUMIS” piedāvātajiem pakalpojumiem Spodrības mēnesī var saņemt, zvanot uz tālruni 26112288, 67972286 vai rakstot e-pastu info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi