×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-07
Šonedēļ Siguldas novadā – Veselības un sporta nedēļa, Veselības diena un Radošo talantu konkursa fināls

Piektdien, 8.aprīlī

Plkst.9.00 Veselības un sporta nedēļas ietvaros hatha joga kopā ar Karinu Gaidi veselības profilakses centrā „Malus”. Plašais Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas piedāvājums vienkopus pieejams šeit.

Plkst.10.00 Veselības un sporta nedēļa. Cigun kopā ar treneri Faniju sporta klubā „Sigulda”.

Plkst.11.00 Veselības un sporta nedēļa. Pilates kopā ar treneri Faniju sporta klubā „Sigulda”.

Plkst.18.00 Veselības un sporta nedēļa. Sporta stacija Morē pie Kultūras nama – nūjošanas nodarbība kopā ar apvienību „Nūjas pa gaisu”.

Plkst.18.00 Veselības un sporta nedēļa. Veselības nostiprināšana un atjaunošana kopā ar Inesi Ziņģīti Siguldas pagasta Kultūras namā. Dalībniekiem līdzi jāņem dvielis.

Plkst.19.00 liriska padomju komēdija divos cēlienos „Dienesta romāns” Siguldas novada Kultūras centrā. Izrādes pamatā ir Emīla Braginska un Eldara Rjazanova luga „Darba kolēģi”, kas sarakstīta pirms 45 gadiem un nav zaudējusi savu aktualitāti. Lai arī mainījies laikmets, valsts iekārta, ekonomikas principi, cilvēka daba nemainās. Tāpēc režisors Kārlis Anitens apzināti iestudējuma darbību atstājis tālajos septiņdesmitajos gados: „Līdzība ar tagadni ir tik fenomenāla, ka nav vajadzības neko mūsdienīgot. Viss runā pats par sevi, viss ir absolūti laikmetīgs. Stereotipiskās sabiedrības maskas šobrīd valkājam ar vēl lielāku azartu nekā septiņdesmitajos. Paši apzināmies, ka neesam tie, kas esam vai gribētu būt, bet viss ir iestrēdzis vāveres ritenī un tik griežas un griežas. Lai ko mainītu, ir vajadzīgs impulss, kas lugā uzrodas, un cilvēki beidzot kļūst laimīgāki. Vai mēs neesam pelnījuši laimi? Esam! Tāpēc jāmeklē impulss.”

Sestdien, 9.aprīlī

Plkst.9.00 Veselības un sporta nedēļa. Kundalini joga kopā ar Daigu Plāciņu veselības profilakses centrā „Malus”.

Plkst.9.00 Veselības un sporta nedēļa. Nodarbības trenažieru zālē un kvalificēta trenera konsultācijas sporta klubā „Pannata Fitness”.

Plkst.10.00 Veselības diena. Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss teritorijā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.10.00 Veselības diena. Soļošanas nodarbība veselības uzturēšanai un svara kontrolei kopā ar treneri Faniju Šitcu parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.10.00 Veselības diena. Fizioterapeita, audiologopēda, mutes veselības un veselīga uztura speciālistu konsultācijas Siguldas novada Kultūras centra Lielajā zālē. Turpat arī varēs veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa, asinsspiediena, pulsa oksimetra, bioimpendaces mērījumus, noteikt ķermeņa masas indeksu, veikt plaušu pārbaudi, miegainības, stresa un skābekļa līmeņa testus, apmeklēt insulta profilakses kabinetu, saņemt Pacientu ombuda konsultācijas par pacientu tiesībām un nodot vecos un nevajadzīgos medikamentus un apmeklēt Latvijas Sarkanā krusta Veselības istabu, kurā varēs veikt kompleksu veselības pārbaudi.

Plkst.10.00 Turaidas muzejrezervāta Pavasara konference – Informācijas diena, kuras apmeklētāji tiks iepazīstināti ar muzejrezervāta aktualitātēm, apskatāmajām izstādēm, kā arī šī gada pasākumiem un aktivitātēm.Pieteikšanās, zvanot līdz 8.aprīlim uz tālruni 67971402 vai e-pastu turaida.muzejs@apollo.lv.

Plkst.10.30 Veselības diena. Iespēja apskatīt Stereotaktiskās radioķirurģijas centru „Sigulda”, izzināt tā darbības principus.

Plkst.11.00 Veselības diena. TRX piekares sistēmu treniņnodarbības un konsultācijas kopā ar fizioterapeiti Lindu Līci un treneri Ansi Gornavu no sporta kluba „Sigulda” parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.11.00 Veselības diena. Fitnesa maratons – zumba, tabata, body toning, klasiskā aerobika sadarbībā ar sporta un atpūtas centru „Bosedīna” parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.11.00 Veselības diena. Lentošanas jeb slackline sezonas atklāšana, paraugdemonstrējumi uz balansa dēļa, akro-joga, sacensības un meistarklases parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.11.00 Veselības diena. VeloPolo paraugdemonstrējumi un izmēģinājuma nodarbības sadarbībā ar Latvijas VeloPolo asociāciju un „Riga bike polo” parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.11.00 Veselības diena. „Fit nation Latvia” sportiskās aktivitātes un fizioterapeita konsultācijas parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.11.00 Veselības diena. Stereotaktiskās radioķirurģijas centra „Sigulda” direktora Māra Skromaņa lekcija „Onkoloģisko un neonkoloģisko slimību ārstēšanas iespējas, pielietojot jaunākās paaudzes CyberKnife tehnoloģiju” Siguldas slimnīcas konferenču zālē.

Plkst.11.00 Veselības diena. Ārsta, austrumu medicīnas speciālista un vairāku grāmatu autora Igora Kudrjavceva lekcija „Kā iegūt un attīstīt dzīvības spēku” Siguldas novada Kultūras centra Mazajā zālē.

Plkst.11.00 VEF Latvijas Jaunatnes čempionāts basketbolā U15 spēle Siguldas Sporta skolā. Savā starpā tiekas Siguldas Sporta skolas un Jugla/A.Kraukļa VEF komandas.

Plkst.11.00 Radošā rokdarbu darbnīca „Nāc un radi!” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā kopā rokdarbu meistari Skaidrīti Roštoku.

Plkst.11.30 Veselības diena. Saruna ar treneri un maratonisti Zandu Zariņu-Rešetinu par skriešanas pozitīvo ietekmi uz veselību Siguldas novada Kultūras centra Mazajā zālē.

Plkst.12.00 Veselības diena. TRX piekares sistēmu treniņnodarbības un konsultācijas kopā ar fizioterapeiti Lindu Līci un treneri Ansi Gornavu no sporta kluba „Sigulda” parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.12.00 Veselības diena. Nūjošanas nodarbība ar pretestības nūjām bungypump kopā ar SIA „Walking Fox” treneri Faniju Šitcu parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.12.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” notiks pirmsskolas vecuma bērnu vokālo ansambļu festivāls „Mēs dziedam Siguldai”, kurā piedalīsies ansambļi no Siguldas, Inčukalna, Vangažiem, Mālpils un Rīgas. Par prieku festivāla dalībniekiem un skatītājiem pasākuma noslēgumā uzstāsies Olga Rajecka.

Plkst.12.00 Veselības diena. Saulainā cigun praktiskā nodarbība un dzīvības spēka lādiņš kopā ar Igoru Kudrjavcevu Siguldas novada Kultūras centra Mazajā zālē.

Plkst.12.30 Veselības diena. Praktiskā skriešanas nodarbība kopā ar treneri, maratonisti Zandu Zariņu-Rešetinu un Dailes teātra aktieri Lauri Dzelzīti parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.13.00 Veselības diena. TRX piekares sistēmu treniņnodarbības un konsultācijas kopā ar fizioterapeiti Lindu Līci un treneri Ansi Gornavu no sporta kluba „Sigulda” parkā pie Siguldas novada Kultūras centra.

Plkst.17.00 Veselības un sporta nedēļa. Vidējas intensitātes funkcionāls apļa treniņš visam ķermenim ar treneri Evitu Berci klubā „Move it Sigulda”.

Plkst.19.00 koncertzālē „Baltais flīģelis” notiks Imanta Kalniņa 75 gadu jubilejas koncerts kopā ar leģendāro grupu „Turaidas Roze”. Ansamblis sagatavojis koncertprogrammu, kas tieši veltīta grupas dibinātāja un dziesmu autora gadskārtai. Koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmu cikls „Kurpnieks un kurpniecīte”, bet otrajā daļā – leģendārās grupas dziesmas, piemēram, „Nelaid Māte Bērnus Mežā”, „Apvij Rokas”, „Kas Dzīvo Tanī Pusē” un citi populārākie hiti.

Svētdien, 10.aprīlī

Plkst.10.00 Veselības un sporta nedēļa. Veselīgās brokastis – brančs kafejnīcā „Mr.Biskvīts”.

Plkst.10.00 Veselības un sporta nedēļa. Zolītes turnīrs četrās kārtās Siguldas pagasta Kultūras namā. Pieteikšanās, zvanot uz tālruni 20443377.

Plkst.11.00 Siguldas atklātais čempionāts basketbolā Allažu Sporta centrā.

Plkst.12.00 Siguldas novada „Radošo talantu konkurss 2016” finālā Siguldas novada Kultūras centrā ar 16 skatuviskiem priekšnesumiem uzstāsies konkursa pirmās kārtas laureāti, kuri sacentīsies par iespēju piedalīties Siguldas Novada svētkos maija beigās. Finālkonkursu vadīs aktieris un improvizators Uģis Točs, bet dalībniekus vērtēs grupas „Dzelzs vilks” līderis Juris Kaukulis, grupu „The Sound Poets” un „Pienvedēja piedzīvojumi” bundzinieks Pēteris Lunde un Siguldas novada Kultūras pārvaldes radošā producente un režisore Ilze Jakubovska.

Izstādes

  • Izstāde „Siguldas dzelzceļa stacijas stāsts” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā;
  • „John Neeman Tools” darināto instrumentu un darbarīku izstāde Siguldas pils kompleksa staļļa ēkā;
  • Literārā izstāde „Iepazīsties! Jaunākās grāmatas mūsu bibliotēkā!” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Rakstniekam Jānim Ezeriņam – 125” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Rakstniecei Šarlotei Brontē – 200” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Novadpētniecības tematiskā izstāde „Krūmiņa mājas stāsts” izstāžu ciklā „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā;
  • Foto izstāžu ciklā „Ceļā tvertie mirkļi” Karitas Plakanes ceļojuma fotoizstāde „Gruzija” Mores pagasta bibliotēkā;
  • Rakstniecības un mūzikas muzeja ceļojošā izstāde „Zeme un mīlestība” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā;
  • Vidzemes novadu mākslinieku izstāde „Mākslas dienas gaidot” Siguldas novada Kultūras centrā;
  • Vidzemes novadu mākslinieku izstāde „Mākslas dienas gaidot” Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”;
  • Vidzemes novadu mākslinieku izstāde „Mākslas dienas gaidot” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”;
  • Tematiskā izstāde „Kad pumpuri raisās – vitamīni pavasarī” Mores pagasta bibliotēkā;
  • Tematiskā izstāde „Krāšņā dabas un dārza pasaule” Jūdažu bibliotēkā;
  • Foto izstāde „Daba mostas” Allažu pagasta bibliotēkā;
  • Literāra izstāde „Kā tik senos laikos nav gājis!” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā;
  • Dizaineres Baibas Rulles tekstila dizaina izstāde „Dārzs” Siguldas pagasta Kultūras nama izstāžu zālē.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi