×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-07
Jūlija beigās notiks XXIV Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

No 29.jūlija līdz 31.jūlijam gleznainā Siguldas pilsdrupu estrāde un Siguldas pils komplekss kļūs par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam – XXIV Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros, kā ierasts, būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus.



Siguldas Opermūzikas svētku apmeklētājiem šovasar būs iespēja apmeklēt izcilus opermūzikas koncertus:

  • Piektdien, 29.jūlijā, plkst.19.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks svētku atklāšanas koncerts, kurā piedalies solisti Dināra Rudāne, Irma Pavāre, Miervaldis Jenčs, Juris Ādamsons, Marta Sudraba un Gints Bērziņš.
  • Sestdien, 30.jūlijā, plkst.15.00 ikviens aicināts apmeklēt koncertu “Jaunie talanti” Siguldas Jaunās pils dārzā.
  • Sestdien plkst.21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks krāšņs Dž.Verdi operas “Masku balle” brīvdabas oriģināliestudējums. Lomās: Barbara Havemane (Francija), Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Andžela Goba, Kristīne Gailīte, Rihards Mačanovskis, u.c. Diriģents: Vladimirs Kiradžijevs, režisors: Edmunds Freibergs, scenogrāfs: Aigars Ozoliņš. Kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa.
  • Svētdien, 31.jūlijā, plkst.13.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts.
  • Savukārt plkst.18.00 – Galā koncerts “Marina Rebeka Siguldā” Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncertā piedalās: Marina Rebeka (Latvija), soprānu trio no Itālijas “Appassionante”, Filips Do (Francija) un Latvijas operas mākslinieki Margarita Vilsone, Kalvis Kalniņš, Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Irma Pavāre u.c. Diriģents: Atvars Lakstīgala. Piedalās festivāla koris un orķestris.

Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku producents un radošais direktors Dainis Kalns pauž gandarījumu par operas zvaigznēm, kuras šovasar būs dzirdamas Siguldā: “Katru gadu Siguldā viesojas opermūzikas zvaigznes, kuras varam dzirdēt labākajos pasaules operas namos. Šogad īpašs būs Opermūzikas svētku Galā koncerts, kurā piedalīsies mūsu Marina Rebeka. Pavisam nesen Marina ar milzīgiem panākumiem debitēja operas “Norma” pirmizrādē Triestes Verdi operteātrī. Šī loma ir Marinas Rebekas izaicinājums arī pēc pusotra gada Ņujorkas “Metropolitan” operteātrī. Operdziedātāja regulāri viesojas pasaules labākajās koncertzālēs un operas namos – viņa debitējusi Ņujorkas “Metropolitan” operā, Kārnegija zālē Ņujorkā, Milānas “La Scala”, Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, Bavārijas Valsts operā Minhenē, Vīnes Valsts operā, Cīrihes operā un citviet. Opermūzikas svētkos pirmo reizi uz svētku skatuves kāps fascinējošs soprānu trio no Itālijas “Appassionante”, kura trīs dāmas – Stefānija, Mara un Džordža, nebaidās parādīt publikai savu juteklismu mūzikā, kā arī vizuālajā izskatā – viņas ir modernas, spara pilnas un seksīgas, un viņām piemīt spēja klasiskās mūzikas skaņas pārvērst aktuālos un mūsdienīgos hitos. Tāpat šajos Opermūzikas svētkos skatītājus gaida arī atkalredzēšanās ar Francijas pārstāvi Filipu Do un mūsu Latvijas operas māksliniekiem.”

XXIV Starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus piedāvā svētku producents un radošais direktors Dainis Kalns sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Svētkus atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, SIA “Inchcape BM Auto”, viesnīca “Konventa Sēta” un tipogrāfija “Ulma”.

Šobrīd jau uzsākta biļešu tirdzniecība uz Dž.Verdi operas “Masku balle” brīvdabas oriģināliestudējumu un Galā koncertu “Marina Rebeka Siguldā”. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā un Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra kasē ir iespēja iegādāties biļetes ar atlaidēm.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi