×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-11
Nedēļas nogalē norisināsies 13.Latvijas Stādu parāde; plānoti satiksmes ierobežojumi

Nedēļas nogalē – 30.aprīlī un 1.maijā – Siguldas Svētku laukumā notiks 13.Latvijas Stādu parāde, aicinot apmeklētājus no tuvākām un tālākām pilsētām un valstīm. Stādu parādē piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, tā popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. Pasākums apmeklētājiem divu dienu garumā būs bez maksas.

Latvijas Stādu parāde notiek dārzkopības aktīvās sezonas sākumā, kad dārza mīļi no malu malām rod laiku apskatīt visu, ko piedāvā Latvijas stādu audzētavas. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Pasākuma laikā notiks arī amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku.

Akcijas „Iesēj priedi Siguldā” laikā Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņi ikvienam Stādu parādes apmeklētājam palīdzēs iesēt priedes sēkliņu, lai pēc tam kopīgi veidotu mežu. Iesētās priedes vasaras periodā tiks nodotas valsts akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” gādībā, lai rudenī, kad priedītes būs paaugušās, rīkotu meža stādīšanas talku kopā ar Siguldas novada iedzīvotājiem.

Šogad pasākuma centrā būs ierīkots miera dārzs – taka, atspoguļojot dažādus tam raksturīgos elementus. Iedvesmu no izveidotā maketa varēs smelties ikviens apmeklētājs. Svētku laukuma centrā būs apskatāma jauno šķirņu un augu izstāde no Latvijas audzētājiem. Tā organizēta sadarbībā ar SIA „Onava” un žurnālu „Dārza Pasaule”. Par patīkamu un jautru noskaņu pasākuma dienās rūpēsies Siguldas novada Kultūras centra pārstāvji.

Pirmajā pasākuma dienā norisināsies tradicionālā reto stādu izsole, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti diviem mērķiem – labdarības organizācijai „Eņģeļu koks” un biedrībai „Ar sirdi delnā”, kuru stendi arī atradīsies pasākumā. Abas pasākuma dienas norisināsies konkursi apmeklētājiem sadarbībā ar „Fiskars”, žurnāliem „Dārza Pasaule” un „Ilustrētā Junioriem”.

Tāpat 30.aprīlī norisināsies Valmieras SOS ciemata konkursa fināls, kur savā starpā sacentīsies divas SOS ciemata komandas, ierīkojot savu „Mana ciemata dārza” maketu. Uzvarētāja komanda saņems galveno balvu no AS „Tallink Latvija”: jūras ceļojumu maršrutā Rīga–Stokholma–Rīga ar aizraujošu atpūtas un izklaides programmu. Uzvarētāju dārza ideju dzīvē palīdzēs īstenot Stādu audzētāju biedrība kopīgi ar konkursa atbalstītājiem. Dalībnieki saņems pārsteiguma balvas arī no citiem konkursa atbalstītājiem – „Fiskars”, izdevniecības „Dienas Žurnāli” un „Ghetto Games”.

Stādu parādes laikā darbosies akcijas „Uzzied eņģeļu koks” labdarības stends. Tajā kvalitatīvus, Latvijas audzētāju dāvinātus stādus varēs iegādāties par ziedojumiem Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, kas sadarbībā ar bērnu klīniskās universitātes slimnīcu nodrošina smagi slimu bērnu aprūpi mājās. Stādu iegādāšanās tieši akcijas „Uzzied eņģeļu koks” stendā būs lieliska iespēja tikt pie kārotiem jaunumiem savam dārzam, vienlaikus ziedojot naudu labdarībai, jo visi par augiem savāktie līdzekļi tiks izlietoti, lai bērni, kuriem ir smagas saslimšanas, saņemtu profesionālu palīdzību savā dzīvesvietā.

Abas dienas „Labo un radošo darbu apvienības” teltī savu īsto un atbildīgo saimnieku gaidīs biedrības „Ar sirdi delnā” izglābts, vesels, vakcinēts un čipots kucēns. Būs momentloterija, kur visas lozes būs laimīgas. Tāpat notiks Kurzemes zāļu un puķu sievas konkursi – „Atmini tējiņu” un „Puķe pazaudēja ziedlapiņu”. Varēs iegādāties rakstnieces Daces Priedes unikālās grāmatzīmes, kā arī Daces Priedes un Zandas un Jāņa Radziņu sirsnīgās grāmatas.

Latvijas Stādu parādes piedāvājums:

  • Latvijā audzētu stādu izstāde-gadatirgus;
  • Amatnieku un mājražotāju gadatirgus, dārza preces un tehnika;
  • Paraugdārza apskati Svētku laukuma centrā;
  • Jaunāko augu šķirņu izstāde;
  • Retu un neparastu formu stādu izsole 30.aprīlī;
  • Konkursa „Mana ciemata dārzs” fināls 30.aprīlī;
  • Konkursi apmeklētājiem;
  • Kalsnavas arborētums priecēs bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm;
  • Apmeklētājiem Siguldā būs iespēja baudīt nobraucienu pa rodeļu trasi un braucienu ar trošu vilcienu (maksas pasākumi);
  • Par jautrību, noskaņu un priekšnesumiem rūpēsies Siguldas novada Kultūras centra speciālisti;
  • Piepūšamās atrakcijas bērniem (maksas pasākums).

!Uzmanību ! Stādu parādes laikā plānoti satiksmes ierobežojumi! Satiksmes ierobežojumu karti iespējams lejuplādēt šeit. Karti ar stāvlaukumiem iespējams lejuplādēt šeit.

Latvijas Stādu parādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada Domi. Atbalsta SIA „Laflora”, AS „Latvijas Valsts meži”, „Tallink”, „Fiskars”, „KRONUS”, SIA „Silja”, Bulduru Dārzkopības vidusskola, Bulduru skolas attīstības biedrība.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Stādu parādes direktore
Sabīna Alta


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi