×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-11
Noslēdzies Siguldas novada Radošo talantu konkurss

Svētdien, 10.aprīlī, Siguldas novada Kultūras centrā Siguldas novada Radošo talantu finālkonkursā ar 16 skatuviskiem priekšnesumiem uzstājās konkursa pirmās kārtas laureāti. Iespēju piedalīties Siguldas Novada svētkos maija beigās bērnu grupā izcīnīja dziedātāja Megija Dulpe, pianiste Keita Marcinkeviča un vokālās studijas „Siguldiņa” grupa „Kripatiņas”, kuras sastāvā dziedāja Tija Pecholca, Tīna Krontāle, Gabriela Niedinga, Emīlija Parafiņuka, Sāra Rācene, Rēzija Krauze, Paula Patmalniece, Paula Tamane, pusaudžu konkurencē – flautiste un dziedātāja Ringlinda Paegle un pianiste Evita Grantiņa, bet pieaugušo konkurencē – dzejniece Laima Mūrniece un dziedošā pensionāre Māra Fridrihsone.

Konkursa dalībniekus finālā vērtēja grupas „Dzelzs vilks” līderis Juris Kaukulis, grupu „The Sound Poets” un „Pienvedēja piedzīvojumi” bundzinieks Pēteris Lunde un Siguldas novada Kultūras pārvaldes radošā producente un režisore Ilze Jakubovska. Žūrija pēc finālkonkursa atzina, ka šī gada konkurss ir ļoti veiksmīgs starts un tam nepieciešams turpinājums arī nākamajos gados.

Juris Kaukulis sacīja, ka: „Man pārsteidzošākais konkursā bija dalībnieku uzdrīkstēšanās, it īpaši vecāka gada gājuma cilvēku drosme uzstāties šādā konkursā un savu talantu parādīt plašākai publikai. Konkurss noteikti iedvesmos novada iedzīvotājus būt aktīvākiem un radošākiem. Nākotnē būtu īpaši jāaicina piedalīties tie, kuri nemācās mūzikas skolās, bet savu talantu attīsta nevis vecāku un skolotāju spiesti, bet pēc brīvas gribas. Visvairāk konkurss iegūtu, ja tajā piedalītos tie, kuri rada paši – kā šī konkursa dalībniece Laima Mūrniece, kura mums uzticēja tik intīmu lietu kā sevis radītu dzeju. Tā ir liela uzdrīkstēšanās! Būtu svarīgi, lai turpmāk pēc iespējas mazāka būtu skolotāju un vecāku iejaukšanās priekšnesumu laikā, jo iejaucoties un aktīvi suflējot, bērna skatiens tiek pievērsts vienai personai nevis publikai kopumā. Tas traucē bērnam brīvi izpildīt priekšnesumu, rada pieradumu un var traucēt sekmīgai talanta attīstībai un spējai uzstāties bez atbalsta.”

Pēteris Lunde uzskata, ka konkursam vajadzētu attīsties bez akadēmiskajiem rāmjiem – jāļauj dalībniekiem brīvi izvēlēties priekšnesuma formu un muzikālo ietvaru kā to šogad bija drosmīgi uzdrīkstējusies savā horeogrāfiskajā priekšnesumā darīt Asnāte Želņina.

Režisore Ilze Jakubovska atzina, ka tas ir laika un tradīciju jautājums, lai šis konkurss attīstītos par nozīmīgu kultūras dzīves notikumu Siguldas novadā, kurā satiktos novada talantīgākie cilvēki – cilvēki, kuri uzdrošinās. Nākotnē Radošā talantu konkursa laureāti varētu ne tikai iekļauties Siguldas Novada svētku programmas norisēs, bet būtu jāveido atsevišķu Novada radošo talantu koncertu.

Finālkonkursa dalībnieki saņēma balvas no uzņēmumiem un zīmoliem ar preču zīmi „Radīts Siguldā!” – SIA „Siguldas Maiznieks”, „Mājas virtuļi”, piedzīvojumu parka „Tarzāns”, „Rozīnīte”, SIA „Sortus” un „Drawies”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi