×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-15
Alternatīvā olimpiāde latviešu valodā un literatūrā pilsētas vidusskolā

Ceturtdien, 14.aprīlī Siguldas pilsētas vidusskolā norisinājās ikgadējā Alternatīvā olimpiāde latviešu valodā un literatūrā 5.,6.klašu skolēniem.    

Lai attīstītu skolēnos radošās spējas un rosinātu interesi par latviešu valodu un literatūru, kā arī veicinātu apkārtējo skolu savstarpējo sadarbību, jau sesto gadu Siguldas pilsētas vidusskolas latviešu valodas metodiskā komisija organizē alternatīvo latviešu valodas un literatūras olimpiādi 5.,6.klašu skolēniem.

Šajā mācību gadā olimpiādes 1.kārtā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – tika atsūtīti 77 interesanti un jauki radošie darbi. No tiem uz 2.kārtu tika 50 labāko darbu autori no 14 skolām: Siguldas 1.pamatskolas, Olaines 2. vidusskolas, Ikšķiles vidusskolas, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, Mālpils novada vidusskola, Laurenču sākumskola, Carnikavas pamatskola, Allažu pamatskola, Vangažu vidusskola, Ādažu vidusskola, Krimuldas vidusskola, Privātā pamatskola “Gaismas tilts97”, Salaspils 1.vidusskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas.

14.aprīļa rītā visus olimpiādes dalībniekus sagaidīja un priecēja 6.klašu ansamblis, kas, skolotājas Līgas Trupavnieces vadībā, ieveda skolēnus folkloras pasaulē. Visus priecēja arī improvizācijas teātra meitenes. Pēc jaukās sagaidīšanas nu visi bija gatavi darbam. Kad klausīšanās, lasīšanas, valodas un runāšanas uzdevumi bija veikti, skolēni devās uz JIC “Mērķis”, kur veica eksperimentu un lentoja, bet skolotāji, labojot darbus, noskaidroja labākos.

Alternatīvās olimpiādes latviešu valodā un literatūrā uzvarētāji:

5.klašu grupa

  • 1.vieta Markus Smotrovs (Carnikavas pamatskola)
  • 2.vieta Kristians Lelis (Siguldas pilsētas vidusskola)
  • 3.vieta Adele Ķiploka (Siguldas 1.pamatskola)
  • Atzinību saņēma Kalvis Lazdiņš (Privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”), Kristers Matiass Vāvere (Siguldas 1.pamatskola) un Agnese Groza (Ādažu vidusskola).

6.klašu grupa

  • 1.vieta Anete Ieva Daugule (Siguldas pilsētas vidusskola)
  • 2.vieta Estere Blūmane (Ikšķiles vidusskola)
  • 3.vieta Beatrise Liepiņa (Siguldas 1.pamatskola)
  • Atzinību saņēma Annija Būda (Siguldas pilsētas vidusskola), Una Dzērve (Carnikavas pamatskola) un Baiba Kūle (Ādažu vidusskola).

Paldies skolotājiem par ieguldīto darbu, skolēniem par vēlmi darīt vairāk un labāk!

Informāciju sagatavoja:
Vineta Šķestere - Buka


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi