×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-26
Notiks tikšanās ar dizaineri Baibu Rulli

Sestdien, 30.aprīlī, plkst.14.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks tikšanās ar dizaineri Baibu Rulli, kuras tekstila dizaina izstāde „Dārzs” jau no 8.aprīļa ir apskatāma Siguldas pagasta Kultūras nama Izstāžu zālē.

Par savām kolekcijā dizainere stāsta šādi: „Kolekcija „Dārzs” ir radīta, lai ienestu gan iekštelpās, gan ārtelpās dārza atmosfēru – gaismēnas, ziedu smaržu, krāsu un formu. Kolekciju veido lampas – laternas, galdauti, galda salvetes, dekoratīvi galda tīklojumi, kā galveno materiālu izmantojot linu. Lina audumam raksturīgās īpašības – burzīgums, telpiskums, dabiskums – katram ziedam organiski piešķir tā izteikto formu, lampām – mājīgu gaismu.

Galdauti, galda salvetes, dekoratīvie galda tīklojumi veidoti, iedvesmojoties no dažādiem ziediem – hortenzijām, magonēm, purenēm, neaizmirstulītēm, īrisiem. Tie ienes ziedu smaržu ne tikai ikdienā, bet arī svētku reizēs – kāzās, jubilejās, bērnu ballītēs ģimenes un draugu lokā.
Lina aizkaru kolekcija ir tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas, etnogrāfijas un saulainiem vasaras vakariem. Aizkaru dizains – gofrējums, veidots, ietvaicējot lina audumā noteiktas formas rakstu, kas interjeram piešķir jaunus skulpturālus un grafiskus akcentus.

Lampu – laternu forma un lina faktūra rada mājīguma atmosfēru gan minimālisma, gan klasiska stila interjeros. Gaismas un lina auduma kombinācija rada viegluma un caurspīdīguma efektu, uzmirdzot dažādās gaismas spēlēs interjerā. Lampu formu veido metāla karkass, kas apvilkts ar lina auduma „kleitu” – pārvalku. Tie pieejami baltā, bēša un pelēkā lina tonī. Viegli uzvelkami, maināmi un kopjami. Piestiprināti metāla karkasam ar lina aukliņām, kuras piešūtas pārvalkam.”

Baiba Rulle 2005.gadā ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Industriālā dizaina nodaļu. Viņa vairākkārt ieguvusi Latvijas Gada balvu dizainā – 2015.gadā saņēmusi nomināciju industriālo produktu dizainā, bet 2013. un 2012.gadā industriālo produktu dizainā ieguvusi Grand Prix.

Izstāde „Dārzs" būs apskatāma līdz 30.aprīlim, darba dienās no plkst.10.00 līdz 19.00, sestdienās, svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.


Ieeja – bez maksas.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi