×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-26
Siguldā norisināsies XCO velosacensību pirmais posms

Līdz ar pavasara atnākšanu ir atsākušies vairāki kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāli, viens no tiem, “Open XCO Cup Latvia”,  startēs 1.maijā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā.

Latvijā MTB XCO disciplīna ir mazpazīstama – popularitāti ir guvuši kalnu riteņbraukšanas maratoni ar mierīgām trasēm, kuras, galvenokārt, ved pa grants ceļiem vai platiem meža ceļiem, lai tās spētu izbraukt ļoti liels dalībnieku skaits. Savukārt MTB XCO sacensības norisinās kalnainā meža apvidū. Trasē dalībnieki dodas pa šaurām un līkumotām meža takām, kurās atrodas dažādi šķēršļi – tramplīni, asas virāžas, irdenas smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, horizontāli novietoti koki un upītes. Trases iekārtošanā tiek izmantoti gan dabīgi radušies šķēršļi, gan arī mākslīgi veidoti. Tā kā sacensības ir ļoti ātras un dinamiskas, to dalībniekiem nepieciešams liels spēks, izveicība un koncentrēšanās. XCO trase parasti ir 4–6 km gara, tāpēc tehniskas ķibeles gadījumā nav jāpaliek pāris stundu gājienā no finiša vietas. Dalībnieki veic vairākus apļus, to skaits tiek pielāgots tā, lai braucēji pavadītu trasē 1,5 līdz 2 stundas. Trases specifikas dēļ dalībnieku skaits XCO sacensībās gan Latvijā, gan arī ārpus tās parasti nepārsniedz 100 dalībnieku skaitu – trasēs ir maza dalībnieku caurlaidība, kā arī, protams, ne visiem velobraucējiem ir pa spēkam pieveikt distanci.

“Open XCO Cup Latvia” ietvaros 1. maijā Siguldā startēs šī gada XCO sacensību pirmais posms – seriāls “Gruzis acī”. Savukārt jau maija beigās turpat Siguldā norisināsies starptautiska līmeņa jeb UCI klases sacensības “Sigulda Cup 2016”, kurās būs Open grupa, pieejama jebkuram interesentam, ne vien profesionāliem riteņbraucējiem.

Atšķirībā no citiem gadiem, šogad vairāku atsevišķu XCO sacensību organizatori ir apvienojušies un izveidojuši “Open XCO Cup Latvia”, lai popularizētu XCO disciplīnu Latvijas riteņbraucēju vidū un noskaidrotu meistarīgākos Latvijas riteņbraucējus tieši XCO disciplīnā.

Pagājušās sezonas “Gruzis acī” seriāla noslēgumā vislabākos rezultātus kā tehniski prasmīgākie un meistarīgākie pašmāju velobraucēji uzrādīja  “Ebike Machine” komandas dalībnieki un šīs sezonas beigās tiks noskaidrots, vai viņi saglabās savas pozīcijas arī “Open XCO Cup Latvia” ietvaros.

Sacensību rīkotāji aicina dalībniekus nebaidīties un pamēģināt – tiem, kas nejūtas gana prasmīgi lēkt pāri tramplīniem, tiek izveidoti nedaudz garāki, taču mierīgi nobraucieni, un ar siltas zupas šķīvi vienmēr tiek sagaidīts arī pēdējais trasē palikušais dalībnieks.

"Open XCO Cup Latvia" sacensību grafiks:

  • 1.05.2016 “Gruzis acī”: 1.posms Sigulda
  • 15.05.2016 “Gruzis acī”: 2.posms Ogres Zilie kalni
  • 29.05.2016 XCO “Sigulda Cup 2016” UCI C2 (Open grupa)
  • 23.07.2016 Kūku Velokross 2016: Kūku pagasts, Krustpils novads
  • 20.08.2016 “Augstie Kalni” XCO: Lizuma pagasts, Gulbenes novada, dabas parks “Augstie kalni”
  • 28.08.2016 Velokross Sēlijas Pērle 2016: Gārsene, Aknīstes novads
  • 18.09.2016 “Gruzis acī”: 3.posms Riekstukalns, Baldone
  • 2.10.2016 “Gruzis acī”: 4.posms Priekuļi

Sacensībām iespējams pieteikties tiešsaistē: www.xco.lv, kā arī sacensību dienā to norises vietā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi