×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-27
Ar labdarības stendu Stādu parādē sāks ziedēt “Eņģeļu koks”

30. aprīlī un 1. maijā ar labdarības stendu “Stādu parādē” Siguldā, ekskluzīvu koku un krūmu izsoli un labdarības kustības “Eņģeļu koks” himnas pirmatskaņojumu sāksies gadskārtējā labdarības akcija “Uzzied eņģeļu koks”, kuras ietvaros tiks vākti ziedojumi visaptverošas neizārstējami slimu bērnu aprūpes nodrošināšanai mājās.

Pasākuma ietvaros 30.aprīlī plkst.12.00 notiks Andreja Svilāna vadīta ekskluzīvu koku un krūmu labdarības izsole, bet pirms tās, plkst. 11.45 uz Stādu parādes lielās skatuves tiks pirmatskaņota labdarības kustības himna “Uzzied eņģeļu koks”. Himnas mūziku un vārdus akcijai dāvinājis komponists Mārtiņš Zvīgulis, savukārt to izpildīs soliste Zane Gudrā. Abas pasākuma dienas Siguldas Svētku laukumā darbosies akcijas labdarības stends, kurā katrs interesents varēs iegādāties kvalitatīvus, Latvijā audzētus koku, krūmu un puķu stādus, kas kļūs par krāšņu dārza rotu daudzu gadu garumā, taču visi par šiem augiem iztērētie līdzekļi tiks izmantoti, lai ģimenes, kuru bērni sadzīvo ar smagām, neizārstējamām saslimšanām varētu saņemt visaptverošu aprūpi mājās.  

Šādu palīdzību Latvijā nodrošina Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību ģimenēm, kas audzina neizārstējami slimus bērnus un vāktu ziedojumus aprūpes nodrošināšanai, biedrība jau ceturto gadu īsteno labdarības kustību “Eņģeļu koks”

Biedrības vadītāja ārste Anda Jansone stāsta: “Diemžēl, lai kā mums gribētos pretējo, Latvijā ir daudz bērnu, kuru slimības nevarēs izārstēt pat tad, ja ļoti tic brīnumiem, un šādu mazuļu kļūst arvien vairāk. Ģimenes, kurās aug smagi slimi bērni, ir tepat, starp mums – iespējams, mēs viņus satiekam savā darbā, veikalā, ikdienas gaitās, bet pat nenojaušam, ka šo cilvēku dzīve ir pakārtota slimā bērna vajadzībām. Jā, mēs nevaram izārstēt visas slimības, taču mēs katrs varam palīdzēt ģimenēm atgūt dzīvesprieku, drošības sajūtu un stiprināt viņus, mēs varam palīdzēt iemācīties sadzīvot ar slimību, paust savu atbalstu un atgādināt, ka esam tepat blakus! Akcija “Uzzied eņģeļu koks!” sniedz iespēju katram dalīties ar savu mīlestību un prieku, nopērkot koka, krūma vai puķes stādu labdarības stendā un, priecājoties par krāšņo dārza rotu, atcerēties, ka tas ir devis spēku kādai ģimenei sadzīvot ar bērniņa slimību.”

Akcijas atvaros labdarības pasākumi notiks lielākajos stādu audzētāju gadatirgos – gan Stādu parādē, gan 14. maijā Nacionālajā Botāniskajā dārzā Salaspilī. 14. maijā Nacionālajā Botāniskajā dārzā notiks arī ekskluzīvu stādu izsole, bet 8. maijā plkst.15.00 tiks rīkots Mātes dienai veltīts labdarības koncerts – svētbrīdis Rīgas Doma baznīcā. Līdzekļus labdarības akcijai vāks arī Rīgas Lutera draudze sava Vasarsvētku Citādā dievkalpojuma laikā 15.maijā plkst. 12.00 Torņakalna baznīcā Rīgā.

Akciju atbalsta Konekesko, Parnass, Stādu parāde, Nacionālais Botāniskais dārzs Salaspilī, stādus ziedo, a/s „Latvijas valsts meži”, Nacionālais Botāniskais dārzs, kokaudzētava „Baltezers”, “Stādi Blīdene”, “Spindeles”, “Baižas” „Latroze”, „Dimzas”, „Lēpes”, „Arumi”, „Robežnieki”, ”Heimanis”, „Krogzeme” un citi.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi