×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-28
Šonedēļ Siguldas novadā – Stādu parāde, Laivu karnevāls, labdarības talka, velosacensības un citas aktivitātes

Sestdien, 30.aprīlī

Plkst.9.00 13.Latvijas Stādu parāde Svētku laukumā. Tajā piedalīsies tikai Latvijas stādu audzētāji, tā popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Notiks arī amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku. Pasākums apmeklētājiem divu dienu garumā būs bez maksas.

Plkst.11.00 Talka sociālajā atbalsta centrā „Cerību māja” Siguldas novada „Kārkļos”. Biedrība „Cerību spārni” aicina uz teritorijas sakopšanas talku sociālā atbalsta centrā „Cerību māja”. Lai nokļūtu talkas vietā, plkst.10.30 no autostāvvietas pie „Zaļā tirgus” tiks organizēts transports. Plašāka informācija par talkas norisi un projektu „Cerību māja” pieejama pa tālruni 26371923 (Eva Viļķina).

Plkst.12.00 Starptautiskā Dejas diena Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Visas dienas garumā pasākuma apmeklētājus priecēs meistarklases profesionālu dejotāju vadībā, izrāde un koncerts, kā arī danču vakars, kur dejotprasmi varēs izmēģināt un apgūt ikviens. Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

Plkst.14.00 Tikšanās ar dizaineri Baibu Rulli Siguldas pagasta Kultūras namā. Baibas Rulles tekstila dizaina izstāde „Dārzs” jau no 8.aprīļa ir apskatāma Siguldas pagasta Kultūras nama Izstāžu zālē. Dizainere vairākkārt ieguvusi Latvijas Gada balvu dizainā – 2015.gadā saņēmusi nomināciju industriālo produktu dizainā, bet 2013. un 2012.gadā industriālo produktu dizainā ieguvusi Grand Prix. Ieeja – bez maksas.

Plkst.17.00 Allažu pamatskolas audzēkņu un absolventu koncerts „Cauri laikiem" Allažu pagasta Tautas namā, kurā tiek aicināti pulcēties bijušie un esošie skolotāji, darbinieki un absolventi. Plkst.15.00 notiks dievkalpojums Allažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā Stīveros, plkst.17.00 Allažu pagasta Tautas namā ikviens tiek aicināts uz Allažu pamatskolas audzēkņu un absolventu koncertu „Cauri laikiem…”, bet plkst.19.00 Allažu pamatskolā sāksies saviesīgais pasākums. Tiem, kuri salidojumam nav pieteikušies iepriekš, to ir iespēja izdarīt arī pasākuma dienā. Sīkāka informācija interneta vietnē www.allazupamatskola.lv. Dalības maksa salidojuma saviesīgajā daļā – 7 eiro, bet pārējos pasākumos – bez maksas.

Plkst.20.00 Danču vakars Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Ikviens aicināts apmeklēt danču vakaru kopā ar Edgaru Liporu un mūziķiem. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 1.maijā

Plkst.9.00 13.Latvijas Stādu parāde Svētku laukumā. Tajā piedalīsies tikai Latvijas stādu audzētāji, tā popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Notiks arī amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku. Pasākums apmeklētājiem divu dienu garumā būs bez maksas.

Plkst.11.00 „Laivu karnevāls" no Siguldas līdz atpūtas parkam „Rāmkalni”. Jau sesto gadu 1.maijā atpūtas parks „Rāmkalni” organizē „Laivu karnevālu”, kas notiks 1.maijā no Siguldas līdz atpūtas parkam „Rāmkalni”. Tajā piedalīties aicināts ikviens, kas ir gatavs jautrai un aktīvai laivošanai. Pasākumā tiks vērtēta atraktivitāte, oriģinalitāte, humora izjūta un komandas gars, nevis distancē pavadītais laiks un ātrums. Dalības maksa „Laivu karnevālā" – 3,50 eiro, iespējama arī laivu noma.

Plkst.11.30 XCO velosacensību „Gruzis acī” pirmais posms. „Open XCO Cup Latvia” ietvaros 1.maijā Siguldā startēs šī gada XCO sacensību pirmais posms – seriāls „Gruzis acī”. MTB XCO sacensības norisinās kalnainā meža apvidū. Trasē dalībnieki dodas pa šaurām un līkumotām meža takām, kurās atrodas dažādi šķēršļi – tramplīni, asas virāžas, irdenas smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, horizontāli novietoti koki un upītes. Sacensībām iespējams pieteikties tiešsaistē www.xco.lv, kā arī sacensību dienā to norises vietā.

Izstādes

  • Izstāde „Siguldas dzelzceļa stacijas stāsts” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Rakstniekam Jānim Ezeriņam – 125” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Rakstniecei Šarlotei Brontē – 200” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Novadpētniecības tematiskā izstāde „Krūmiņa mājas stāsts” izstāžu ciklā „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā;
  • Foto izstāžu ciklā „Ceļā tvertie mirkļi” Karitas Plakanes ceļojuma fotoizstāde „Gruzija” Mores pagasta bibliotēkā;
  • Rakstniecības un mūzikas muzeja ceļojošā izstāde „Zeme un mīlestība” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā;
  • Dizaineres Baibas Rulles tekstila dizaina izstāde „Dārzs” Siguldas pagasta Kultūras nama izstāžu zālē;
  • Vides dizaina izstāde no Latvijas Dizaineru savienības fondiem Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”;
  • Unas Leitānes un Aigara Truhina gleznu izstāde „Līdzās” Siguldas Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis” .

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi