×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-28
Lasītveicināšanas akcija „Izlasi pats un iesaki izlasīt savam draugam”

Domājot par svarīgu bibliotēkas pamatfunkciju – kvalitatīva un lasītāju gaumi apmierinoša krājuma komplektēšanu, kā arī bērnu un skolēnu pamatprasmi, kas nepieciešama visā turpmākajā dzīvē – lasīšanu – jau piekto gadu aprīlī, mēnesī, kad Latvijā norisinās Bibliotēku nedēļa, Bērnu literatūras nodaļa savus apmeklētājus aicināja piedalīties lasīšanas veicināšanas akcijā „Izlasi pats un iesaki izlasīt savam draugam!”

Akcijas dalībniekiem bija iespēja iepazīties, izlasīt un balsot par, viņuprāt, visinteresantākajām, pēdējā laikā jauniegūtajām bibliotēkas grāmatām, kuras viņi ieteiktu izlasīt arī saviem draugiem. Tādējādi tika izveidots visvairāk izlasīto un lasīšanai visvairāk ieteikto „Grāmatu TOP 5”.

Šajā lasītveicināšanas akcijā piedalījās 62 dažādu vecumposmu (no 5 līdz 18 g.v.) bibliotēkas lasītāji, kuru lasīšanas gaumes ir ļoti dažādas, taču, saskaitot balsis, izveidojies šāds rezultāts:

  1. Nora Ikstena. „Mātes piens”;
  2. Deivids Valjamss. „Dēmoniskā dentiste”;
  3. Evija Gulbe. „Koko un Riko jaunie piedzīvojumi”;
  4. Māris Bērziņš. Svina garša”;
  5. R.Dž. Palasio. „Brīnums”.

Šīs balsošanas rezultāti ataino bibliotēkas lasītāju literāro gaumi un ir nozīmīgi bibliotēkas darbiniekiem kvalitatīva krājuma komplektēšanā.

Paldies visiem dalībniekiem par atsaucību un nezūdošo lasītprieku! Uz tikšanos Bērnu literatūras nodaļā!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi