×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-29
Darbs ar Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem sabiedrisko zinātņu jomā

Viena no Siguldas Valsts ģimnāzijas (SVĢ) pedagogu darba prioritātēm noteikti ir darbs ar talantīgajiem skolēniem. Sabiedrisko zinātņu metodiskā centra skolotāji ir daudz strādājuši, lai ieinteresētu un motivētu skolēnus padziļināti izzināt vēsturi, ģeogrāfiju, filozofiju, kulturoloģiju, politiku un ekonomiku. Īpaša uzmanība tikusi pievērsta skolēniem, kuri gatavojās otrā un trešā līmeņa olimpiādēm. Skolotāji ar daudzveidīgām metodēm attīstīja un uzlaboja skolēnu zināšanas, iemaņas un prasmes. Kopīgā sadarbībā tika gūti ievērojami panākumi.

22.aprīlī LU Vēstures un filozofijas fakultātē valsts vēstures un filozofijas olimpiāžu apbalvošanas ceremonijā četri SVĢ skolēni saņēma medaļas un diplomus.

Pirmo vietu 9.klašu valsts vēstures olimpiādē ieguva Niklāvs Kadiķis, kuru olimpiādei sagatavoja vēstures skolotāja Inta Romanovska. Skolotāja Niklāvu raksturo kā mērķtiecīgu un neatlaidīgu skolēnu, apveltītu ar padziļinātu interesi par vēsturi un sabiedrības attīstību.

Otro vietu 12.klašu valsts vēstures olimpiādē ieguva Elīza Ilze Malceniece un trešo vietu – Estere Kozlinska, kuras olimpiādei sagatavoja skolotāja Inese Berga. Skolotāja īpaši uzsver skolnieču patstāvīgā pētnieciskā darba iemaņas.

Atzinību valsts filozofijas olimpiādē ieguva Aleksa Vihlo, kuru skolotāja Anita Ūdre vērtē kā inteliģentu un radošu personību.

Valts Krūmiņš savām iepriekš iegūtajām medaļām Valsts olimpiādēs bioloģijā, matemātikā, ķīmijā un fizikā pievienojis arī trešo vietu Valsts ģeogrāfijas olimpiādē (skolotājs Alfons Saušs).

Visi Sabiedrisko zinātņu metodiskā centra skolotāji konsultē skolēnu zinātniski pētniecisko darbību, arī šajā jomā šogad gūti labi panākumi. Valsts ģimnāziju pētniecisko darbu konferencē politoloģijas sekcijā Līva Lāče ieguva otro vietu ( skolotāja – konsultante A. Ūdre), pedagoģijas sekcijā trešo vietu ieguva Liene Ruduka ( skolotāja –konsultante I.Romanovska). Kā izcils skolēnu un skolotāju radošās sadarbības sasniegums jāpiemin divas otrās vietas Latvijas 40.skolēnu zinātniskajā konferencē – kulturoloģijas sekcijā Eva Pūka (skolotāja – konsultante I.Romanovska) un vēstures un kultūrvēsturiskajā mantojumā Laura Kļaviņa (skolotāja –konsultante Inese Berga).

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
Sabiedrisko zinātņu Metodiskā centra vadītāja
Anita Ūdre


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi