×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-09
Siguldas 1.pamatskolas koris piedalās festivālā Somijā

No 4. līdz 8.maijam Siguldas 1.pamatskolas koris „Ievas” devās savā pirmajā ārzemju braucienā uz Somiju. Ņemot vērā kora labo sniegumu skolēnu Dziesmu un deju svētkos, koris bija gatavs pārstāvēt savu skolu, pilsētu un valsti starptautiskā koru festivālā.

Festivāls notika Somijas pilsētā Vāsā, kas slavena ar saviem ikgadējiem kultūras pasākumiem un festivāliem. Šogad festivālā piedalījās 80 kori, kas kopumā sniedza 100 koncertus. Festivālā piedalījās kori no visas pasaules, Siguldas 1.pamatskolas koris bija vienīgie pārstāvji no Latvijas. Koris festivālam bija sagatavojis plašu repertuāru, kas veidots vairāku gadu garumā. Uz festivālu Somijā līdzi devās arī skolas deju kolektīva „Purenīte” 4.klašu dejotāji, kas bagātināja kora priekšnesumus.

Festivāla laikā koris un dejotāji sniedza četrus koncertus. Pirmais koncerts, ļoti emocionāls un aizkustinošs, tika veltīts Vāsas senioriem. Vāsā dzīvojošie zviedru seniori ar aizkustinājuma asarām acīs klausījās mūsu meiteņu dziedājumu. Koris un dejotāji uzstājās arī festivāla galvenajā prezentācijas zālē atklāšanas ceremonijā, kur katram festivāla dalībniekam bija sevi jāprezentē 20 minūtes. Jautrā atmosfērā aizritēja kora un dejotāju trešais koncerts – koncerts Vāsas sākumskolā. Koncerts bija veltīts Mātes dienai, to ievadīja Vāsas sākumskolas zēnu kora dziesma, pēc tam sekoja latviešu dziedātāju un dejotāju priekšnesums. Koncerta beigās nostiprinājām mūsu draudzības saites, pasniedzot bērniem Siguldas īpašos suvenīros – mazos spieķīšus. Īpašs gods korim bija dziedāt pēdējā koncertā Vāsas baznīcā, kur uzstāties tika aicināti profesionāli kolektīvi. Koncerts izdevās svinīgs un emocionāls.

Festivāla laikā bērni apmeklēja gan operas izrādi, gan pasaulē atzītu koru un ansambļu mēģinājumus un koncertus, kā arī devās ekskursijā pa Vāsas vecpilsētu un uz Kvarken arhipelāgu, kas savas unikālās dabas dēļ ir iekļauts UNESCO mantojuma sarakstā. Arhipelāgā tikāmies ar slavenu Pasaules Vides filmu festivāla režisoru. Somija mūs sagaidīja ar siltu un patīkamu pavasari, laipniem un atsaucīgiem cilvēkiem, gidiem un festivāla organizatoriem.

Brauciena ideja, izlolota skolā, varēja tikt īstenota, pateicoties daudziem palīgiem un atbalstītājiem – Siguldas novada pašvaldībai, SIA „Vita Mārkets”, SIA „RDA”, AS „SEB banka”, Siguldas 1.pamatskolas atbalsta biedrībai, Siguldas 1.pamatskolas direktoram, bērnu vecākiem un skolotājiem. Īpašu paldies sakām kora diriģentei Evijai Rozenai, kora koncertmeistarei Ievai Kikustei, deju kolektīva „Purenīte” vadītājai Dzintrai Fogelei, skolotājai Lailai Biteniecei un pasākuma organizatorei Guntrai Purmalei.

Mūsu skolas, mūsu pilsētas Siguldas un mūsu valsts Latvijas vārds izskanēja pasaulē skaisti un svinīgi. Lepojamies un ar prieku nesam pasaulē mūsu bagātās kultūras tradīcijas!

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi