×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-09
Ģimnāzijas 12.klašu skolēni aizvadījuši studiju izvēles aktivitātes

18., 25.aprīlī un 2.maijā Siguldas Valsts ģimnāzijā audzināšanas stundu ietvaros norisinājās profesionālās un studiju izvēles aktivitātes 12.klašu skolēniem. Balstoties uz 12.klašu skolēnu aptaujas rezultātiem par plāniem pēc Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvēšanas, aktivitāšu mērķis bija mudināt skolēnus izvēlēties savām spējām, prasmēm, interesēm un personības īpašībām pēc iespējas atbilstošāko interešu virzienu nākotnē.

Aktivitāšu ietvaros 12.klašu skolēni skatījās un diskutēja par filmā „Zaļais pipars 4” paustajiem sabiedrībā pazīstamu darba devēju viedokļiem un tikās ar dažādu jomu pārstāvjiem, kuru vidū bija arī Siguldas Valsts ģimnāzijas absolventi.

Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns stāstīja par studiju procesu un organizāciju Latvijā un dalījās savā interesantajā pieredzē par darbu valsts pārvaldē.

Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvents un Rīgas Tehniskās universitātes students Artūrs Lapiņš pārstāvēja inženierzinātņu jomu un stāstīja par savu studiju grafiku, pasniedzēju prasībām un starptautisko studiju apmaiņas programmu Erasmus+.

Personāla atlases speciāliste Laila Saulīte konsultēja skolēnus praktiskos jautājumos par darba meklēšanu, analizēja un deva ieteikumus CV sastādīšanai un padomus, kā jaunietim ar mazu darba pieredzi sevi pēc iespējas veiksmīgāk pārstāvēt darba intervijās.

Siguldas Valsts ģimnāzijas absolventes un kafejnīcas „Doma” īpašnieces Anete un Diāna Meieres dalījās ar skolēniem savā studiju pieredzē Rīgas Stradiņa universitātes komunikāciju fakultātē un rosināja skolēnus būt uzņēmīgiem, drošiem un nezaudēt pārliecību par saviem spēkiem ambiciozu ideju realizēšanā.

Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvents un topošais aktieris Oskars Vīksne pārstāvēja kultūras jomu un stāstīja par studiju ikdienu, niansēm un pasniedzēju prasībām Kultūras akadēmijā.

Siguldas Valsts ģimnāzijas un Rīgas Stradiņa universitātes absolvents Kārlis Bergs stāstīja par savām Multimediju komunikācijas pamatstudiju programmas laikā gūtajām atziņām un nestandarta darba pieredzi, iedrošinot skolēnus paraudzīties plašāk un saredzēt iespēju daudzveidību, plānojot savu nākotni pēc Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvēšanas.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības iestādes psiholoģe
Elīna Rotbaha-Zaremba


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi