×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-10
Siguldā skatāma fotogrāfa Aigara Truhina fotogrāfiju izstāde „Diena/Nakts”

No 7.maija Siguldas pagasta Kultūras namā apskatāma grafiķa, gleznotāja un fotogrāfa Aigara Truhina fotogrāfiju izstāde „Diena/Nakts”. Aigars Truhins ir siguldietis. Viņš 1999.gadā beidza Mākslas akadēmijas, grafikas nodaļu. Paralēli grafikai un glezniecībai viņu vienmēr interesējusi fotografēšana, it īpaši dabas parādību fotografēšana. Tieši dažādās dabas parādību fotogrāfijas ir apskatāmas viņa fotoizstādē „Diena/Nakts”. Aigara pamatdarbs ir saistīts ar grāmatām – viņš strādā apgādā Zvaigzne ABC par mākslinieku-redaktoru.

Par saviem darbiem Aigars Truhins stāsta: „Fotogrāfiju izstādē redzamie darbi tapuši laika posmā no 2002.gada. Tajos var redzēt dabas parādības, kuras varam novērot pie mums Latvijā, ja paraugāmies uz mums apkārt esošo dabas pasauli ar tās brīnumaino notikumu bagātību. Brīnumi tiešām notiek ik minūti mums blakus – krāsaini, spilgti, nesaprotami un izskaidrojami, ja tikai mēs spējam redzēt un tos saprast. Fotografējot es vēlos, lai mēs ieskatāmies dabas notikuma procesā, izprotam un fiksējam notikuma mirkli. Šis mirklis paplašina mūsu zināšanu redzesloku par pasauli un dabu. Manas fotogrāfijas ir piedalījušās starptautiskās dabas parādību fotoizstādēs, un tās ir publicējuši nozīmīgi laikraksti Vācijā, Lielbritānijā un ASV. Izmantojot manas fotogrāfijas, zinātnieki ir spējuši izskaidrot optiskās parādības atmosfērā.

Pēc profesijas esmu mākslinieks – grafiķis, un fotografēju jau ilgu laiku. Strādājot izdevniecībā Zvaigzne ABC, fotogrāfijas tiek izmantotas dažādos izdevumos, sākot no mācību grāmatām un līdz pat kalendāru noformējumam. Dabas parādību fotogrāfijas, kā fotogrāfiju veids mani aizrāva neviļus, kad gribēju pierādīt tāda fenomena eksistenci, kā Sudrabainie mākoņi. Arī Ziemeļblāzma, pirms gadiem pieciem, bija tik netverama objektīvam, ka fotogrāfijas šķita eksotiskas. Tagad dabas parādību fotogrāfu saime ir liela.

Dabas parādību fotografēšana nav tikai mirkļa tveršana, patiesībā, lai nofotografētu kādu parādību, ir jāzina tās fizikālā daba un jāmāk paredzēt apstākļi, kad tā var notikt. Jāseko līdz dažādām prognožu lapām internetā un jāuztur saikne ar citiem fotogrāfiem. Kad īstais brīdis ir pienācis – ir jābūt gatavam fotografēt. Laikapstākļi var būt dažnedažādākie. Galvenais, lai slinkums neuzvar!”

Izstāde Siguldas pagasta Kultūras nama izstāžu zālē būs apskatāma līdz 29.maijam darba dienās no plkst.10.00 līdz 19.00, sestdienās un svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi