×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-11
Sākusies norīkojumu saņemšana skolēnu darbam vasarā

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, arī šogad īstenos jauniešu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes būs skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā. Siguldas novada pašvaldība projekta īstenošanai ieplānojusi 45 700 eiro.

Kopumā šogad saņemti 323 skolēnu pieteikumi: 157 no skolēniem vecumā no 13 līdz 15 gadiem, 166 no skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Darbu skolēniem šovasar piedāvā 39 uzņēmēji un 20 pašvaldības iestādes un struktūrvienības. Vecākie skolēni mēnesi strādās pie uzņēmējiem, jaunākie – divas nedēļas pašvaldības nodrošinātās darbavietās. Tiem skolēniem, kuriem nevarēs nodrošināt darbu pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, darbu nodrošinās uzņēmēji.

Jau ziņots, ka skolēniem individuāli netiks nosūtīti aicinājumi par norīkojumu saņemšanu. Katram skolēnam, kurš ir iesniedzis pieteikumu, ir jāsaņem darba norīkojums, kurš, stājoties darbā, jāiesniedz darba devējam. Norīkojumus skolēni aicināti saņemt 23.,24.,25.un 27.maijā laikā no plkst.14.00 līdz plkst.18.00 Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” Skolas ielā 3, otrajā stāvā.

Skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem, kuri strādās pie uzņēmējiem, darba drošības instruktāžas nodrošinās uzņēmēji, savukārt jaunākajiem skolēniem, kuri strādās pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, pirms stāšanās darbā obligāti nepieciešama darba drošības instruktāža, kas notiks 30. un 31.maijā plkst.15.00 Siguldas novada Jaunrades centra zālē Skolas ielā 3.

Informācijai:

  • Vienam no vecākiem ir tiesības saglabāt nodokļa atvieglojumu par bērnu, kurš ir vecumā līdz 19 gadiem un mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādē, ja tas strādā vasaras brīvlaikā (no 1.jūnija līdz 31.augustam). Attiecībā uz izglītojamo līdz 19 gadu vecumam, kurš strādās tikai vasaras brīvlaikā (no 1.jūnija līdz 31.augustam), vecākam nav algas nodokļa grāmatiņā jāsvītro ieraksts par bērnu kā apgādājamo un atrašanās vecāka apgādībā netiek pārtraukta automātiski. Vecākam saglabājas atvieglojums par apgādībā esošu personu 175 eiro mēnesī, un bērnam vasaras brīvlaika darba laikā tiek piemērots neapliekamais minimums 75 eiro mēnesī, izņemot gadījumu, ja bērns strādā pie mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja.
  • Ja skolēns vasarā strādā pie mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja: no skolēna ienākuma darba devējs – mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs – neietur sociālās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodokli, bet tie veido daļu no mikrouzņēmumu nodokļa, ko darba devējs maksā no sava saimnieciskās darbības apgrozījuma. Laika periodā, kamēr skolēns ir mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja darbinieks, viņš nevar atrasties vecāku apgādībā un vecāku gūtajam ienākumam nevar tikt piemērots atvieglojums par apgādībā esošu personu 175 eiro apmērā; tiklīdz skolēns uzsāks darba attiecības mikrouzņēmumā, apgādība tiks automātiski pārtraukta un pēc darba beigām tā ir jāatjauno!

Skolēni, kuri nolēmuši sākt darba gaitas, var saņemt algas nodokļa grāmatiņu. To var izdarīt Valsts ieņēmumu dienestā (VID), iesniedzot iesniegumu algas nodokļa grāmatiņas reģistrēšanai, vai elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS). Reģistrējoties skolēniem, kuri strādās vasaras mēnešos un maksās nodokļus vispārējā režīmā, algas nodokļa grāmatiņa dod tiesības algai piemērot ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo minimumu 75 eiro mēnesī. Ja tas netiks veikts, skolēnu ienākumi būs mazāki par 17,25 eiro. Ērtākais veids, kā pirmo reizi peislēgties EDS ir, izmantojot www.latvija.lv. Skolēnam jābūt internetbankas lietotājam. Jautājumu gadījumā aicinām zvanīt uz VID informatīvo tālruni 67120000, konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā.

Plašāka informācija par Siguldas novada skolēnu vasaras nodarbinātības projektu pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970932.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi