×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-12
Šonedēļ Siguldas novadā – Vasarsvētki, Ksenijas Sidorovas koncerts un dažādas sporta sacensības

Piektdien, 13.maijā

Pēdējais zvans Siguldas novada skolās.

Plkst.15.00 22.Siguldas atklātais badmintona turnīrs jauniešiem Siguldas 1.pamatskolā. Jau divdesmit otro reizi Siguldā notiks starptautiskas sacensības badmintonā jauniešiem, ko organizē Siguldas Badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Šogad sacensībām pieteikušies vairāk nekā 130 dalībnieku no Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Citus gadus pie mums viesojušies arī Krievijas, Slovākijas, Čehijas un Izraēlas jaunie sportisti.

Sestdien, 14.maijā

Plkst.9.00 22.Siguldas atklātais badmintona turnīrs jauniešiem Siguldas 1.pamatskolā. Jau divdesmit otro reizi Siguldā notiks starptautiskas sacensības badmintonā jauniešiem, ko organizē Siguldas Badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Šogad sacensībām pieteikušies vairāk nekā 130 dalībnieku no Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Citus gadus pie mums viesojušies arī Krievijas, Slovākijas, Čehijas un Izraēlas jaunie sportisti.

Plkst.9.45 Atvērto durvju diena rehabilitācijas centrā „Krimulda”. Vienā no Latvijas gleznainākajām vietām Siguldā, Krimuldas muižas vēsturiskajā centrā norisināsies atvērto durvju diena, kuras laikā būs iespēja uzzināt par rehabilitācijas nozīmi veselības problēmu risināšanā un profilaksē, iepazīties ar veselīga uztura pamatprincipiem, kā arī noskaidrot, kas ir Feldenkraisa vingrošana. Plašāka informācija un iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 28304088 vai rakstot uz e-pastu – rck.medicina@lis.lv.

Plkst.11.00 Latvijas jaunatnes čempionāta fināls ātrajā 100 lauciņu dambretē Siguldas Valsts ģimnāzijā.

Plkst.11.00 Radošā rokdarbu darbnīca „Nāc un radi!” kopā ar Skaidrīti Roštoku ciklā „Tradīciju apgūšana un prasmju saglabāšana” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā. Tēma – tamborēti ziedi un cepurītes. Darbnīcu vadīs rokdarbu meistare Skaidrīte Roštoka. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 Vasaras svētku ieskandināšanas koncerts „Par satikšanos...” Allažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Koncertā muzicēs dziesminieku duets Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, un savu dzeju lasīs dzejnieks Arnis Mincenhofs. Koncertā viesosies arī Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas vokālinstrumentālais ansamblis - Annija Bildarte, Annija Lejzemniece, Zane Grudule, Edijs Bierands un Edmunds Lūkass Garais. Ieejas maksa par ziedojumiem.

Plkst.18.00 Akordeonistes Ksenijas Sidorovas un Latvijas Radio bigbenda koncerts Siguldas koncertzālē „Baltais Flīģelis”, kurā viņiem pievienosies šarmantā akordeoniste Ksenija Sidorova, kuras daudzpusīgā talanta paspārnē uzplaukst visdažādāko žanru mūzika. Bigbenda mākslinieciskie panākumi pēdējā laikā uzņēmuši arvien lielākus apgriezienus, priecējot klausītājus ar spožiem koncertiem un izciliem skatuves partneriem, solistiem. Ieejas maksa no 10 līdz 20 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 1 eiro atlaide.

Plkst.19.00 Danču vakars Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 15.maijā

Plkst.9.00 22.Siguldas atklātais badmintona turnīrs jauniešiem Siguldas 1.pamatskolā. Jau divdesmit otro reizi Siguldā notiks starptautiskas sacensības badmintonā jauniešiem, ko organizē Siguldas Badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Šogad sacensībām pieteikušies vairāk nekā 130 dalībnieku no Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Citus gadus pie mums viesojušies arī Krievijas, Slovākijas, Čehijas un Izraēlas jaunie sportisti.

Plkst.11.30 Kuldīgas Kustību teātra „Purple Line” izrāde bērniem „Es esmu Devējs” Siguldas pagasta Kultūras namā. Tas ir stāsts caur dziesmu, deju un rotaļu, ko izspēlē divi stāstnieki, iejūtoties četros kaprīzos dzīvniekos: sunī Snifā, zosī Grečenā, govī Monā un vardē Aleksī. Visas ģimenes gaidīs arī neliels pārsteigums. Ieeja – bez maksas.

Izstādes

  • Novadpētniecības tematiskā izstāde „Krūmiņa mājas stāsts” izstāžu ciklā „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā;
  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti” Turaidas muzejrezervātā;
  • Spodrības mēnesis Siguldas novadā;
  • Vides dizaina izstāde no Latvijas Dizaineru savienības fondiem Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”;
  • Unas Leitānes un Aigara Truhina gleznu izstāde „Līdzās” Siguldas Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”;
  • Mātes dienai veltīta literārā izstāde „Ai, māmulīt, māmiņ...” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā;
  • Tematiska izstāde „Mores bagātība – Zušu sēravoti” Mores pagasta bibliotēkā;
  • Latvijas Valsts svētku dienai veltīta tematiskā izstāde „Mana Latvija!” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā;
  • Tematiskā izstāde „Šalles vijās līku loču” Mores pagasta bibliotēkā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Vizmai Belševicai – 85” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Mihailam Bulgakovam – 125” Siguldas novada bibliotēkas abonementā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Mana mīļa māmuliņa” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā;
  • Brīvmākslinieces Sarmītes Bezzubovas fotogrāfiju izstāde „Ziedi Tev” nodarbību centrā „Namiņš”;
  • Aigara Truhina fotogrāfiju izstāde „diena/nakts” Siguldas pagasta Kultūras namā;
  • Jāņa Straupes personālizstāde Siguldas pils kompleksa izstāžu galerijā;
  • Tematiskā izstāde „Vasarsvētki nāk ar zaļu prieku” Siguldas pagasta Jūdažu bibliotēkā;
  • Literārā izstāde „Ieklausies pūķa dziesmā!” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā;
  • Dzintras Ozolas un Dagnijas Liepas rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi