×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-16
Notiks jauktā kora „Spārni” 25 gadu jubilejas koncerts

Sestdien, 21.maijā plkst.17.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks Siguldas novada Kultūras centra jauktā kora „Spārni” 25 gadu jubilejas koncerts.

Jauktā kora „Spārni” aizsākumi meklējami 80-to gadu beigās, kad Siguldas pilsētas kultūras namā izveidojās jauns kolektīvs – jauniešu koris „Mārtiņbērni”, kuru dibināja Baiba Danovska. 1991.gada rudenī kora vadību pārņēma tagadējā kora vadītāja un diriģente Līga Ādamsone. Gadu gaitā koris no jauniešu sastāva pārtapis par jaukto kori „Spārni”.

Kora dalībnieki par sevi stāsta: „Toreiz, jau pirms 25 gadiem, koris nesa Siguldas Jauniešu kora vārdu. Laiks prasa savu, un tagad visi kopā lidojam ar „Spārniem”. Dalībnieki nāk, dzied, mainās, dzīvo, bet kora gars paliek. Kā jau jebkurā ģimenē, arī šajā – dziedošajā, saliedējošās ir tradīcijas, kas nepazinējam paliek slēptas, kas savējiem nozīmē daudz un ir saprotamas no pusvārda.

Ir labi just, ka apkārt ir dziesmu mīloši biedri. Kad dziedam Vispārējos latviešu dziesmu svētkos, kad pārstāvam Latviju Ziemeļvalstu dziesmu svētkos, kad ejam svētku gājienā Siguldā, kad izmēģinām spēkus Pasaules koru olimpiādē, kad ieskandinām Pētera baznīcu Rīgā vai dievnamu Štūrē un Brēmenē, un Falčepingā, un Tamperē, un Kauņā, un tepat Allažos un Siguldā, tad ir pacilātība un prieks, un lepnums.

Nu jau visi kopā esam izēduši kādu pudu sāls (vai varbūt izsvīduši mēģinājumos un skatēs). Tas kopā ar Līgu – mūsu diriģenti, iedvesmotāju, grūtu skaņdarbu priekšā licēju. Viņa mums tic, ka spēsim ko vairāk. Izrādās – reizēm tiešām varam!”

Šajā 25 gadu jubilejas koncerta programmā koris atskatīsies uz dažādām lappusēm sakrātajā dziesmu pūrā – gan tautas dziesmām, gan latviešu klasiku, gan „sirds” dziesmām.

Ieeja koncertā – bez maksas


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi