×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-17
Izstādes "Mežābeles vibrācijas" atklāšana

27.maijā plkst.11.00 Siguldas novada pašvaldības Sociālo pakalpojumu centrā, Rīgas ielā 1, Siguldā notiks izstādes "Mežābeles vibrācijas" jeb "Pusgadsimts kultūrai un mākslai, izglītībai un veselībai" atklāšana.

Izstāde "Mežābeles vibrācijas" ir biedrības "Cerību spārni" mākslas terapeites, mākslas skolotājas un mākslinieces, tolerances projekta mākslā "Mīlestības rozīšu skulptūra" idejas autores Daces Visnolas pārskats par viņas devumu kultūrā un mākslā, izglītībā un veselībā. Izstādē varēs apskatīt gan viņas darinātos tekstila darbus, gan fotogrāfijas ar tekstila darbiem, gan gleznas un zīmējumus, lai iedvesmotu interesentus spontānai radošai pašizpausmei un lai iepazīstinātu ar paveikto latviešu tradiconālajā kultūrā, mākslā un izglītībā. Izstādes "Mežābeles vibrācijas" kurators ir mākslinieks un dizaineris Pauls Putniņš.

Izstādes nosaukums "Mežābeles vibrācijas" saistīts ar seno sēļu vārdu "visnola", kas nozīmē "mežābeles auglis". Savukārt, vibrācijas iezīmē to starojumu, ko pauž Daces paveiktie darbi. Izstādi varēs apskatīt Siguldas novada pašvaldības Sociālo pakalpojumu centrā katru darba dienu no 27.maija līdz 1.jūlijam.

Dace Visnola ir sertificēta mākslas terapeite, māksliniece, mākslas skolotāja, lektore un radošu semināru vadītāja dažāda vecuma cilvēkiem. Tālākizglītībā kopumā pusotru gadu papildinātas zināšanas ārzemēs pie speciālistiem ASV, Lielbritānijā, Zviedrijā un Dānijā. Pēc izglītības mākslas skolotāja ar doktora grādu mākslas pedagoģijā un mākslas terapeite ar maģistra grādu veselības aprūpē. Mākslas terapiju praktizē un pieaugušo grupas vada 9 gadus, kā arī vismaz 20 gadus piedalās starptautiskos mākslas izglītības un mākslas terapijas semināros un konferencēs ar referātiem un radošām darbnīcām Latvijā, ASV, Grieķijā, Itālijā, Lielbritānijā, Lietuvā un Somijā. Dace 5 gadus ir Eiropas Mākslas terapeitu tīklojuma (NEAT) dalībniece.

Izstādes atklāšanas laikā tiks likts pamats jaunam Daces Visnolas tolerances projektam mākslā “Mīlestības rozīšu skulptūra". Šī projekta mērķis ir rosināt iedzīvotāju līdzdalību mākslas objekta radīšanā un veicināt saskaņu starp dažādām sabiedrības grupām, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām izjustu līdzcilvēku un kopumā sabiedrības toleranci, kopīgi radot Mīlestības rozīšu skulptūru.

Mīlestības rozīšu skulptūras vēstījums
Ikviens no mums ir unikāls un līdzvērtīgs šajā pasaulē. Ikvienam ir tiesības justies pilnvērtīgam šajā pasaulē. Mīlestības rozīšu radīšanas mirklis ir aicinājums pieņemt sevi un otru cilvēku tādu, kāds viņš ir. Vienas vai vairāku māla rozīšu radīšanas simboliskais vēstījums pauž toleranci vienam pret otru un līdzcilvēku unikalitātes pieņemšanu bez vērtējuma, lai kādi būtu fiziskie vai garīgie dotumi.

Mīlestības rozīšu radīšanas mirklis simboliski nozīmē toleranci un apzināšanos, ka robeža mēdz būt trausla. Projekts ir uzsākts, lai turpinātos plašākā mērogā, iesaistot Siguldas iedzīvotājus un viesus Mīlestības rozīšu radīšanā ar aicinājumu būt savstarpēji tolerantiem, cienīt sevi un citus ik mirkli tagadnē. 28.maijā pie veikala "Pogotava", Raiņa ielā 1, Siguldā, no plkst. 12:30 līdz 15:30 ikviens varēs piedalīties Mīlestības rozīšu skulptūras tapšanā, izveidojot no māla savu mīlestības rozīti.

Pasākums notiek Siguldas novada Domes atbalstītā kultūras projekta "Brīnišķīgo mākslu festivāls" ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Cerību spārni"
E-pasts: ceribusparni@ceribusparni.lv
Tālrunis: 26761072


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi