×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-18
Norisinājušās apmācības Siguldas debašu akadēmijas ietvaros

14. un 15. maijā Siguldas Jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” norisinājās Siguldas novada pašvaldības konkursa „Jauniešu iniciatīvu projektu konkurss 2016” viens no pieciem finansējumu ieguvušajiem projektiem „Latvijas Skolu debašu akadēmija” divu dienu pasākums. Kopā pulcējās 7.-12.klašu jaunieši no visas Latvijas, lai apgūtu ikdienā tik ļoti nepieciešamās debašu prasmes un debatētu par sabiedrībā aktuālām tēmām Siguldas debašu akadēmijas ietvaros.

Sestdien Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās skolēni un skolotāji apguva publiskās runas un argumentācijas prasmes Latvijas Debašu asociācijas „Quo Tu domā?” rīkotajās Vidzemes reģiona debašu apmācībās. Sestdienas pēcpusdienā Jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” 38 skolēni apguva Skolu debašu formāta pamatus, lai svētdienā izmēģinātu iegūtās zināšanas, debatējot par sekojošām tēmām: „Valstij būtu/nebūtu jānodrošina ikvienam pieejama bezmaksas augstākā izglītība” un „Valdībai X būtu/nebūtu jāatsakās no centralizētajiem eksāmeniem”. Debates notika arī par tēmām „Erasmus+”, „EURODESK” un Eiropas Jaunatnes portālu. Skolēniem bija uzdevums gan pārstāvēt minētās tēmas, gan nokļūt opozīcijā pret tām, tādējādi izaicinot sevi domāt par tām no dažādām perspektīvām un izvērtējot faktorus, kādi būtu jāņem vērā īstenojot šāda veida rezolūcijas.

Par turnīra kvalitāti rūpējās pieredzējuši Skolu debašu un universitāšu debatētāji.

Paldies par atbalstu Siguldas novada pašvaldībai, Latvijas Debašu asociācijai „Quo Tu domā?”, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai „EURODESK” un Jauniešu iniciatīvu centram „Mērķis”.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas debašu akadēmijas vadītāja
Sintija Tarasova

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi